În acest review voi scrie despre cea mai nouă consolă şi anume consola Nintendo 3DS care a apărut recent în România. Compania Nintendo este cunoscută pentru consolele sale portabile dar şi pentru cele Wii. Această consolă din păcate este disponibile doar în două culori negru (Cosmos Black) şi albastru (Aqua Blue). Consola Nintendo 3DS poate fi cadoul ideal pentru fratele mai mic deoarece 3DS este portabil şi face faţă jocurilor 3D. Specificaţiile acestuia sunt mult mai bune decât ale predecesorului său DSi XL care era disponibil în maro şi roşu.
Preţul consolei porneşte de la . Dacă vă gândiţi să cumpăraţi o asemenea consolă pentru a o cadorisi sau să o luaţi pentru dumneavoastră, probabil vreţi şi nişte jocuri pentru acesta.
Spre deosebire de vechiul model, consola Nintendo 3DS vine cu procesor ceva mai rapid, suportă mai multe tipuri de fişiere media şi are două ecrane cu rezoluţii mai mari (unul cu tehnologie touchscreen, iar altul 3D). Cel cu touch screen are o rezoluţie de 320 cu 240 pixeli, iar cel 3D are o rezoluţie de 800 cu 240 pixeli. Are mufă pentru căşti, autonomia este ceva mai mică decât a predecesorului său şi este mai uşor. Stilou este ceva mai lung şi se poate conecta la Internet prin Wi-Fi.
Acestea sunt deosebirile dintre vechiul şi actualul model, iar în continuare voi prezenta produsul cam cum arată în realitate, voi enumera specifcaţiile complete ale acestuia, nişte păreri pro şi contra achiziţiei. Iar spre sfârşitul articolului voi enunţa o concluzie referitoare la această consolă Nintendo 3DS şi dacă merită achiziţionată.
Poze
Specificaţii tehnice
Procesorul este de tip Pica200. Nintendo 3DS are două ecrane, unul 3D (cel de deasupra) şi altul cu touch. Cel 3D are o diagonală de 3,5 inci cu număr de 16 milioane de culori şi e tip wide cu rezoluţie de 800 cu 240 pixeli sau 400 cu 240 pe ochi. Cel cu touch are o diagonală de 3 inci, cu un număr de 16 milioane de culori şi 320 cu 240 pixeli.
Nintendo 3DS are camere stereo cu care pot realiza poze 3D pentru a le vizualiza pe ecranul 3D al consolei. Fiecare cameră realizează poze şi filmări la rezoluţii de 640 cu 480 pixeli
Are slot pentru carduri de tip SD, reţea de tip Wireless sau fără fir, iEEE 802.11, difuzoare stereo cu sunt de tip surround dispuse pe de o parte şi de alta a ecranului 3D şi mufă pentru căşti. Ca şi caracteristici speciale are funcţii precum Parental Control, multi-task, Retro-compatibilitate, şi diverse programe sau aplicaţii instalate. În lateral are un LED a să afli când primeşti date prin Wi-Fi.
Bateria are o autonomie de la trei la cinci ore în jocuri 3DS şi de la cinci la opt ore în jocuri DS, şi se încarcă în circa 3 ore. Consola Nintendo 3DS are o greutate de circa 220 de grame, iar ca dimensiuni este cât două iPhone-uri puse unul peste altul.
Ecranul de tip LCD are o diagonală de 3,5 inci şi consola este disponibilă în trei culori albastru (Aqua Blue), negru (Cosmos Black) şi roşu.
La capitolul software Nintendo 3DS stă destul de bine, deoarece vine cu aplicaţii preinstalate, şi anume: AR Games, Face Raiders, 3DS Camera, 3DS Sound, Mii Maker, StreetPass Mii Plaza şi Activity Log.
Pachetul conţine un stylus telescompic de 10 cm, staţie pentru alimentare, adaptor pentru alimentare consolă, crad de memorie SD de 2 giga, şase carduri AR pentru jocuri 3D şi ghid pentru instalare.
Plusuri şi minusuri
Ca plusuri, noua consola Nintendo numită 3DS face poze excepţionale cu aplicaţia oferită de ea şi cele trei camere foto una la interior şi două la exterior. Astfel se pot realiza poze în format 3D, iar pozele 2D vor fi istorie.
Nu ai nevoie de ochelari 3D pentru effecte 3D din jocuri, aplicaţii etc. Jocurile AR parcă au luat viaţă cu această tehnologie. Ecranul de deasupra oferă posibilitatea vizionării efectelor 3D, având opţiunea de a mări sau micşora acest efect 3D în funcţie de preferinţele voastre. Deasemenea are în lateral un buton pentru a opri tehnologia 3D în cazul în care aveţi copii mici (Parental Control). Îţi poţi crea propriul avatar Mii doar cu ajutorul unui portret de-al dumnavoastră în format 2D sau clasic cu ajutorul aplicaţiei Mii Maker, care apoi se poate personaliza cu culori şi texturi diverse.
Cu aplicaţia StreetPass poţi interacţiona cu trecători care posed o astfel de consolă cu care te poţi juca sau socializa. Are un beculeţ de tip LED în lateral care vă anunţă când primiţi date. Cu aplicaţia SpotPass poţi detecta hotspot-uri pentru reţele wireless sau fără fir.
Ca minusuri: Nintendo 3DS este destul de scump, aplicaţii precum StreetPass Mii Plaza nu le vei folosi pentru că sunt puţin cei care care au o asemenea consolă, autonomie scăzută.
Alternativă
O alternativă mai ieftină şi mai bună din punct de vedere al graficii este PlayStation Portable sau PSP, care are un preţ de pornire undeva la cu un joc inclus, dar nu ecran cu touch.
Concluzie
Cu timpul se va mai ieftini pentru că doar a apărut, şi poate fi un gadget pentru jocuri foarte interesant. În Asia consola Nintendo 3DS a cucerit jucătorii încă de la început şi a avut un succes enorm datorită gameplay-ului unic, aplicaţiilor oferite şi a jocurilor foarte reuşite.
Sfat: cand mai faci review-uri, fa-o cum trebuie, nu mai da informatii eronate.
Consola Nintendo 3DS nu a aparut in Romania (la data la care ai postat review-ul) si urmeaza sa apara in 25 martie sau dupa aceasta data. Daca deja o au cateva persoane (in varianta pentru Japonia) nu inseamna ca a aparut in Romania.
Compania Nintendo e cunoscuta pentru consola Wii si cateva portabile recente doar pentru retardati care pana de curand traiau cu impresia ca jocurile video se joaca doar pe PC. In realitate, Compania Nintendo e cunoscuta pentru prea multe motive ca sa le enumar aici.
In plus, miroase de la distanta ca faci reclama pentru EMAG, care, fie vorba intre noi, toti cititorii si cumparatorii cerebrali, are un adaos de tip BISNITA pentru acest produs.
Ma refer la faptul ca au listat produsul Nintendo 3DS cu pretul de 1300 ron, mai scump cu aproximativ 300 ron decat pretul din Anglia.
Dar un adaos suplimentar de 300 ron nu e o poblema pentru romanul idiot care oricum are salariul mai mare ca englezul.
Bafta multa si lasa pe altii mai experimentati in ale consolelor sa faca review-uri……. pe viitor!
Păi dacă numai la eMAG poate fi cumpărat doar nu vrei să scriu că poate fi cumpărat de la Europa. Nu toată lumea cumpără din Anglia, ideea îi să o mai poţi trimite şi înapoi dacă cumva are vreo defecţiune, dacă faci comanda din Anglia şi din greşeală îţi bagă un alt produs sau este defect tu l-ai mai trimite şi după ce ai dat banii?
Un mare fas, specific pietei de la noi. In timp ce Nintendo 3DS este mai ieftin decat un PS3 oriunde, la noi totusi se vinde peste un PS3 Slim.
Dar de unde draq le importa bai vere? din mijlocul Africii de prin Senegal de undeva? cum pot nesimtitii asta sa puna un asemenea pret? ei compara puterea de cumparare a PS3-ului cu 3DS? pai mai ieftin gasesc un PS3 Slim nou, mai dau 50ron pe un cablu VGA pt PS3 sa il leg la monitor si am terminat treaba.
Pai sa ne tinem bine, cand o sa apara PSP2 la noi sigur il baga la 2000ron. Niste nenorociti!
Nu cred că e problema transportului (banii de transport), ci problema TVA-ului care este de 24% şi a altor taxe.
am si eu unul nou ,sigilat, cosmos black primit si il dau ieftin la 600 ron .
Te corectez Samus…romanul castiga mai multi bani ca englezul pe luna, dar salariul il are de 10 ori mai mic, altfel nu ar urla toti de saracie, in timp ce isi parcheaza SUV-ul la vila din Otopeni, Pipera, Baneasa, etc.