Nikon D5100

Un produs nou marca Nikon este acest aparat foto DSLR Nikon D5100 care este unul profesional, deci ideal pentru fotografi și chiar și pentru viitori fotografi deoarece este ușor de utilizat. Acest Nikon D5100 are un preț undeva la 3.199 de lei, deci nu este unul oarecum ieftin, dar în același preț mai sunt incluse și un obiectiv 18-55 VR, geanta Crumpler Top Loader și un card SD de 8 GB. Asta da promoție, dacă v-ați dorit de mult un DSLR Nikon, ar trebui să profitați de această promoție deoarece ea va ține doar câteva zile. O alternativă ar fi un D7000 sau un Nikon D3100 care e ceva mai ieftin.

Poze

Obiectiv
În mână

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Nikon D5100 are 11 puncte de focalizare. Are o mulțime de moduri de lucru cu blitz-ul integrat, printre care automat cu sincronizare lentă, automat, automat cu reducere ochi roșii, blitz de umplere, automat cu sincronizare lentă cu reducere ochi roșii și reducere ochi roșii.

Senzorul este unul de 16,2 MP la o dimensiune de 15,6 cu 23,6 mm, iar obiectivul are 18 cu 55 mm. Obiectivul are un zoom optic de 3x, focalizare în 11 puncte automat sau manual. Viteza obturatorului este undeva la 1/4000 – 30 secunde. Distanța de focalizare este până la 1.5x din distanța focală a lentilelor și 50-infinit (cm). Realizează imagini până la rezoluții de 4928 cu 3264 pixeli la 4 cadre pe secundă și a o sensibilitate ISO de 100-6400. Declanșarea automată poate fi între 2 și 20 de secunde.

Balansul alb poate fi: incandescent, automat, înnorat, fluorescent, blit, umbră, lumina soarelui, presetare manuală cu reglare fină. Poți alege între următoarele efecte foto: efect miniaturizare, vedere nocturnă, siluetă, culoare selectivă, cheie înaltă și cheie joasă. Acest Nikon D5100 suportă carduri de tip SD, SDHC și SDXC. Pe partea de porturi are USB, HDMI tip C și NTSC/PAL.

Alte caracteristici importante ar fi ecranul de 3 inci, înregistrare Full HD, pachet de tip kit adică cu obiectiv inclus, greutate de 510 grame și baterie EN-EL14 Li-Ion. Pachetul promoțional conține: acumulatorul reîncărcabil, cureaua AN-DC3, cablu USB, încărcător, cablu audio-video și un obiectiv 18-55 VR.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: Nikon D5100 are senzor mai bun decât predecesoarele sale, rezoluții foto și video mai mari și mai bune, sensibilitatea ISO mult mai mare (de exemplu: de două ori mai mare decât a modelului D3100), realizează imagini în format JPEG 14 biți, ar mai fi și altele dar cred că aceste plusuri sunt cele mai importante.

Ca minusuri: Nikon D5100 este mai greu și mai scump decât predecesoarele.

Concluzie

Acest aparat foto DSLR Nikon D5100 cu obiectiv 18-55 VR este conceput pentru cei pasionați de partea creativă a lucrurilor și pentru realizarea de filme și imagini cât mai realiste și unice din orice unghi. Acestora li se poate adăuga un efect, iar datorită tehnologiei High Dynamic Range puteți realiza imagini la detalii impresionante cu un contrast mult superior. Mai sunt și alte motive pentru care Nikon D5100 merită cumpărat dar nu aș intra prea mult în detalii.

Te-ar mai putea interesa