Nikon D3200, aparat foto DSLR

Nu știu dacă ați avut ocazia să admirați niște poze făcute de un Nikon, dar vă asigur că sunt de cea mai bună calitate. Până anul trecut DSLR-urile de la acest brand erau mai scumpe, însă au devenit foarte accesibile și uite că poți lua la un preţ bun Vezi prețul special de azi » un aparat foto DSLR Nikon D3200 care normal că are și obiectiv inclus, mai exact un obiectiv 18-55 VR. Ce e special la acest model față de altele e faptul că are un senzor CMOS de 24,2 megapixeli. Vine cu EXPEED 3 care e un sistem foarte rapid de procesare a imaginii așa încât să nu așteptați prea mult între poze și obiectivele sunt NIKKOR. Despre aceste obiective poate fi spus doar că sunt de cea mai bună calitate și că imaginile capturate cu ele sunt foarte clare.

Poze

D3200 vine în mai multe culori însă cea mai populară e negru. Rezultatul filmării ori fotografierii poate fi admirat pe al său ecran de 3 inci ori pe un ecran extern care poate fi conectat pe HDMI. Comenzile sunt destul de simple, iar meniurile sunt clare deoarece ecranul e mare.

Aparatul
Meniuri

Specificaţii tehnice

Fără discuție, Nikon D3200 e un model nou dar și foarte bun. Dacă vă luați acest aparat atunci nu cred că o să mai trebuiască să cumpărați mare lucru pe lângă el, doar poate un card, o husă și eventual un trepied. Obiectivul mi se pare a fi foarte bun și nu cred că va trebui înlocuit. Senzorul are 24.2MP, însă nu știu dacă o să faceți poze mai mari de 5 sau 10 MP (eu așa le-aș face). Având puncte de focalizare înseamnă că nu se poate compara cu un aparat compact pe partea de calitate.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e unul mic și cred că pot spune că e unul dintre cele mai ieftine DSLR-uri; e o noutate venind din 2012 și are incorporată tehnologie la zi cum ar fi USB, port HDMI și posibilitatea de a filam la calitate Full HD; garanția sa poate fi mărită la maxim 4 ani.
Contra: poate doar greutatea sa care e undeva la 500 grame, însă obiectivul e unul destul de greu, iar body-ul e destul de solid.

Concluzie

Dacă ești un fotograf amator care vrea să ajungă într-o zi profesionist atunci trebuie să-ți achiziționezi un astfel de aparat deoarece nu e deloc scump. Un review video mai complex poate fi urmărit mai jos dacă vă interesează un astfel de aparat. Despre posibilitatea de a filma mi se pare interesantă, dar nu știu dacă o să filmați vreodată cu el deoarece fără trepied/suport acest lucru e cam greu pentru că aparatul are undeva la 45 de grame.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Nikon D3200, aparat foto DSLR”

  1. Sa ne bazam pe ce spun alti este usor , sa dovedim ca suntem profesionisti este extrem de greu. de ce nu faceti vooi conmentariile pe video ?

Comentariile sunt închise.