Nikon Coolpix S8200

Dacă căutați un gadget ieftin și bun, atunci cea mai bună alegere e acest aparat foto digital Nikon Coolpix S8200 de 16.1 MP deoarece are un zoom optic foarte mare, un unghi larg de fotografiere (ideal pentru fotografii de la depărtare), stabilizator de imagine VR care înlătură efectul de ceață, focalizare rapidă dar și altele. Acesta vine ca alternativă la modelul Coolpix S6150 și e disponibil în mai multe culori dar pe piață vom găsi modele pe culori ca negru sau roșu. Poate și filma la calitate Full HD cu sunet stereo, deci poate fi un înlocuitor pentru camera video sau dacă nu aveți o cameră video cu atât mai bine deoarece astfel veți economi și niște bani. Vine și cu o mulțime de funcții care vor fi de folos pentru realizarea de portrete (cu funcția de estompare a pielii) dar și de fotografii a diferitelor peisaje (chiar și panoramice). Acest Coolpix S8200 are un preț bun Vezi prețul special de azi » + cadouri în valoare de circa 115 lei (husă de piele și card de 4 giga).

Poze

Obiectivul
LCD-ul

Specificații tehnice

Senzorul CMOS de 16.1 MP are o dimensiune de 1/2.3″ și vine cu procesor de imagine numit EXPEED C2 și stabilizator de imagine numit VR care e unul cu deplasare obiectiv. Poate realiza fotografii în diverse formate foto printre care și jpeg la rezoluții de până în 4608 cu 3456 pixeli. Pe partea de optică are un zoom optic de 14x, un zoom digital de 2x, lentile de 4.5 – 63.0 mm care sunt echivalentul a aproximativ 28-350 mm în formatul 35mm, distanță de focalizare minimă de 1 cm și maximă spre infinit, blitz integrat, viteza obturatorului poate fi setată în diverse feluri în funcție de nivelul sensibilității ISO, efecte sau modul de fotografiere iar construcția obiectivului e una formată din 11 elemente în 10 grupuri.

La capitolul de control al fotografiei Nikon S8200 are sensibilitate ISO 100-3200 sau automată, diverse efecte foto, presetări cu 18 tipuri de scene, fotografiere continuă cu 8 cadre/secundă, declanșare automată între 10-2 secunde și detectarea feței în 9 puncte. S8200 poate filma la calitate 1080p cu sunet AAC stereo și salvat în format mpeg4. Dimensiunea filmului poate ajunge la 4 giga sau 29 de minute. Ecranul e unul de 3 inci dar nu e unul tactil cum se întâmplă la cele Sony. Memoria internă de 89 de mega poate fi extinsă cu un card (SDXC, SDHC sau SD).

Pe partea de conectivitate Nikon S8200 are USB 2.0 la viteză foarte mare (HS), mini HDMI și NTSC/PAL (selectabil). Acumulatorul Li-Ion EN-EL12 are o autonomie de circa o oră de filmare și 250 de cadre.

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri: Nikon S8200 are un zoom optic extraordinar de mare, ecran LCD generos, preț bun, cadouri, ușor (213 grame), încape în orice buzunar și vine cu acumulator propriu foarte bun.

Ca minusuri: memoria internă mică dar primiți un card SDHC de 4 giga cadou.

Concluzie

Acest Nikon Coolpix S8200 e un gadget nou și performant iar prețul e pe măsură performanțele, deci îl recomand celor care sunt în căutarea unui aparat foto de la un producător cu renume.

Te-ar mai putea interesa