Nikon Coolpix S800c

Acest aparat foto digital Nikon Coolpix S800c e primul model cu Android de pe piață și se pare că a fost lansat înainte să vedem pe cel de la Samsung. Nu știu cât de util poate fi un astfel de sistem de operare pe un astfel de gadget. Întradevăr, i se mărește funcționalitate dar tendința e ca smartphone-urile să înlocuiască aparatele digitale și nu invers. Alte caracteristici speciale ale acestui aparat sunt: GPS-ul și  tehnologia Wi-Fi. Puteți instala aplicațiile preferate dar chiar și unele jocuri (are procesor Cortex A9). La un așa preț, aveți de ales între o cameră foto cu Android și un smartphone cu cameră de 8-12MP. Coolpix S800c are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Ecranul

Specificații tehnice

Are un senzor CMOS de 16MP care împreună cu procesorul Expeed C2, oferă imagini clare indiferent de  lumină sau momentul zilei. Obiectivul său are un zoom optic 10x, un zoom digital 4x și lentile 4.5 – 45.0 mm. Pe lângă caracteristicile oferite de Android, are: efecte foto, presetări, balans alb, detectarea feței etc. Deci nu și-a pierdut funcțiile standard dar pentru că are versiunea 2.3 Gingerbread, veți găsi multe aplicații compatibile. Calitatea filmărilor e excelentă deoarece poate filma 1080p cu sunet stereo.

Se observ că are un ecran de 3.5 inci la rezoluție mare. Dacă vreți să economisiți bateria , atunci ar trebui să o folosiți în modul obișnuit, adică fără Android. Acceptă carduri de tip SD ca și la restul modelelor, dar nu sunteți nevoiți să luați unul deoarece are o memorie internă generoasă. Pe partea de conectivitate și comunicații are bluetooth, Wi-Fi, mini HDMI și USB. Jos am pus o demonstrație cu un joc foarte cunoscut:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are Android și deci e primul model de pe piață cu o astfel de caracteristică, are Wi-Fi, GPS (veți ști de fiecare dată unde ați realizat fotografia), panorame 360 grade, ecran generos de tip OLED, memorie internă mare și bluetooth.

Minusuri: autonomia scade semnificativ atunci când folosiți Android.

Concluzie

Acest Nikon Coolpix S800c e cel mai avansat aparat foto compact și care în curând va avea un concurent (de la Samsung). Să sperăm că prețul acelei camere foto va fi destul de atractiv, că altfel, un smartphone pare a fi alegerea mai bună chiar dacă nu are zoom puternic. Însă, dacă aveți un smartphone și nu sunteți mulțumiți de el, o astfel de cameră v-ar putea fi de folos:

Te-ar mai putea interesa