Nikon Coolpix S6300

Aparatul foto digital Nikon Coolpix S6300 e un model recent apărut în România şi care mi se pare foarte reuşit. Nu costă prea mult, e elegant şi realizează fotografii superbe în condiţii diverse. Chiar dacă vine în diverse culori eu vă recomand variantele pe negru şi roz, adică pentru „el” şi pentru „ea”. Poate fi ţinut cu uşurinţă într-o singură mână. Caracteristicile sale generale sunt obiectivul Nikkor cu zoom optic 10x, lentile care oferă unghiuri largi de vizibilitate (25-250 mm),   senzor CMOS de 16 MP, fotografiere 3D, filmare FullHD, panoramă 360 grade dar şi altele. Acesta e varianta puţin îmbunătăţită a lui Coolpix S6200. Spre deosebire de predecesoarele, S6300 are un design mai robust şi deci se simte mai bine în mână. Oricum, noile lentile vor face o mare diferenţă deoarece veţi mări imaginea mult mai fin dar şi mai rapid. Veţi primi chiar şi două cadouri (husă şi card) în caz că doriţi să achiziţionaţi acest model. S6300 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

LCD-ul
LCD-ul
Din față
Din față

Specificații tehnice

Coolpix S6300 e un model cu senzor CMOS de 16MP, proceosr imagine EXPEED C2 şi stabilizator mecanic de imagine VR. Obiectivul său are un zoom optic de 10x, o distanţă focală minimă de 10 cm şi unul digital de 4x. La capitolul de control al fotografiei are declanşare la zâmbet, detectarea feţei, fotografiere continuă, declanşare automată, presetări, sensibilitate ISO 125 – 3200 (sau Auto) şi efecte foto. Poate filma în format mov la rezoluţie maximă 1080p timp de 29 de minute. Acesta e o limită şi nu spun asta deoarece nu puteţi depăşi 4GB.

Chiar dacă are o memorie internă de numai 25MB, veţi primi şi un card cadou de 4GB de tip SDHC (deasemenea suportă şi SD/SDXC). Pe partea de conectivitatea are ieşire HDMi, USB 2.0 şi NTSC/PAL. Autonomia sa mi s-a părut destul de bună astfel încât puteţi filma de două ori (până la 29 de minute), dar puteţi realiza şi 230 de fotografii. În pachetul său veţi primi toate accesoriile necesare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design ergonomic, realizează fotografii 3D cu un singur senzor, puteţi realiza fotografii de calitate chiar dacă subiectul se află la o distanţă considerabilă, ieşire HDMI, panorame 3D, mod automat HDR, se pot adăuga efecte după ce aţi realizat dar şi multe altele.

Minusuri: ecranul nu e unul tactil.

Concluzie

Acest aparat foto Nikon Coolpix S6300 e un model reuşit din punctul meu de vedere în special că are toate caracteristicile necesare (tehnologii, funcţii şi dotări). Jos am pus o mică prezentare a modelelor care au fost lansate anul acesta, iar printre acelea se află şi cel de sus:

2 comentarii la „Nikon Coolpix S6300”

  1. Are minusuri mai mari decat lipsa unui ecran tactil…Zoom-ul 10x e un moft , stabilizare IS nu prea are efect ier peste 400ISO nu se obtin poze utilizabile…Am sperat mult de la functia HDR ,dar e un moft, rezultatele obtinute sunt ciudate…

  2. Mda, este un aparat ciudat, ce pare a fi performant, intesat cu o gramada de functii care sa ia ochii si celui mai nehotarat cumparator, dar in final rezultatele nu sunt departe de un aparat low-cost sa zicem in jur de 300 lei. Nu zic ca e un produs rau, dar pretul corect e cel in jur de 500 lei, si nu 900 cat a fost la aparitie.
    si inca ceva: pozele din articol nu apartin modelului din dicutie, S6300. Cred ca e vorba de S9300. In rest felicitari pentru tot ce faci aici.

Lasă un comentariu