Nikon Coolpix S6200

Aparatul foto digital Nikon Coolpix S6200 este un model nou și poate vă întrebați cu ce e mai special față de s6150 de costă cu vreo 50 lei mai mult. Față de acel model are zoom optic ceva mai mare, memorie internă de 74 mega față de 20, greutate și dimensiuni inferioare, dar și un ecran de 2,7 inci față de 3 inci. E foarte dotat deoarece are suport pentru multe tipuri de carduri, poate filma HD și există multe tipuri de efecte care pot fi aplicate pozelor. Rezoluția pozelor de maxim 16 megapixeli e interesantă dar nu știu dacă o să faceți vreodată poze la această calitate deoarece dimensiunea fișierelor va fi mare.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». La acest preț aveți incluse și câteva cadouri în valoare de circa 150 lei cum ar fi un trepied, un card SDHC de 4 giga și o husă. În opinia mea este un preț excelent, dar acest preț poate fi mai mare sau mai mic când o să citiți acest articol deoarece prețul depinde de magazine și promoțiile lor, dar și de furnizorii acestora.

Poze

Conținutul pachetului
Din față

Specificaţii tehnice

Nikon Coolpix S6200 vine cu un senzor CCD de 16 megapixeli, iar pozele sunt salvate în format jpg (dar și altele) cu informații exeif 2.3. Aparatul poate și filma, iar filmele sunt compresate în format mpeg4. Foarte tare e că suportă filmare HD ceea ce înseamnă că amintirile dumneavoastră video vor fi de cea mai bună calitate. Ideal era să filmeze Full HD, dar atunci și cardul se umplea repede.

Rezultatul filmării ori fotografierii poate fi admirat pe ecranul LCD din dotare, dar dacă 2,7 inci vi se pare cam puțini pentru ecranul acestuia atunci puteți viziona filmele sau imaginile pe un laptop sau HDTV deoarece camera are mufă USB și HDMI.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, nu e grea, poate filma 720p, prețul e sub 1000 lei și are port HDMI. (E superior modelului 6150 și asta e un plus mare deoarece poate fi considerat o îmbunătățire a lui.)
Contra: nu poate filma 1080p însă până la urmă e cameră foto și nu video.

Concluzie

Nikon S6200 e un aparat de ultimă generație destinat amatorilor, dar și celor care știu să folosească foarte bine un aparat fotografic. Vă recomand un review foarte profesional dar nu știu dacă o să înțelegeți ce spun olandezii.

Te-ar mai putea interesa