Nikon Coolpix S3100

Acest aparat foto digital Nikon Coolpix S3100 este un aparat foto compact sau aparat foto ieftin făcut să încapă în orice buzunar (de aceea m-am gândit să-i fac un mini review). (Știu despre cod că se aseamănă cu cel al Fujifilm FinePix S3200.) Cu acest aparat pot fi înregistrate chiar şu filme de înaltă definiţie – HD. Cu aparatul Coolpix S3100 aveţi ocazia de a surprinde într-o modalitate stilată distracţia deoarece corpul lui Nikon S3100 are 18 milimetri, obiectivul are un zoom de 5x, senzorul CCD poate fotografia la 14 megapixeli şi poate filma HD, adică la 720p (S8100 filmează Full HD). Toate aceste caracteristici şi culorile (negru – black, roşu – red, mov – purple, argintiu – silver etc) în care vine îl fac un aparat digital stilat şi performant. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Toate culorile în care e disponibil
Acesta e albastru

Specificaţii tehnice şi caracteristici principale

Nikon Coolpix S3100 are un senzor CCD de 14 megapixeli şi vine cu proceosrul de imagine Expeed de la Nikon. Este foarte bine că poate fotografia la atâţia „megapicşeli”, dar veţi vedea că cel mai bine va fi să luaţi fotografii la 3 megapixeli, deoarece cu 5-14 megapixeli veţi încărca cardul prea rapid pentru că fişierele de poze vor avea dimensiuni de mega, nu de kilo. Stă destul de bine (putea sta şi mai bine) pe partea de zoom deoarece are zoom optic de 5x şi digital de 4x. Foarte util e şi ecranul de 2,7 ţoli şi faptul că aparatul fotografic suportă o mulţime de carduri de memorie cum ar fi SD, SDHC şi SDXC. Nu trebuie neaparat să cumpăraţi memorie deoarece are 45 de mega memorie internă, dar nu cred că veţi putea face mai mult de 100 de poze cu acestă memorie. Puteţi lega aparatul S3100 la PC-uri (cu Windows 7, Vista şi XP) prin interfaţa USB. Are o baterie sau acumulator EN-EL19 de tip Li Ion şi ţine undeva pentru 220 de cadre. Pe lângă faptul că acest aparat fotografiază poate şi filma. Şi nu filmează VGA, ci HD 720p ceea ce înseamnă că videoclipurile vor fi de înaltă definiţie.

Păreri pro şi contra

Pro: poate filma HD, are o rezoluţie mare – de 14 megapixeli, arată bine, e ieftin – circa 399 lei, bateria ţine destul de mult şi aparatul Nikon arată destul de bine.
Contra: nu am obiecţii împotriva achiziţiei atâta timp cât vine şi cu câteva cadouri.

Preţuri (cel mai mic preţ)

399 lei este în opinia mea cel bun şi mic preţ şi nu cunosc vreun Nikon cu un preţ. Dar, trebuie ţinut cont şi de faptul că la acest magazin preţurile variază şi s-ar putea ca acest Coolpix S3100 să se fi ieftinit ori scumpit. Nikon Coolpix S5100 şi L22 ar putea fi considerate unele dintr e cele mai bune aparate ca acest S 3100 de la Nikon. Adevărul e că sunt şi ceva mai ieftine.

Concluzie

Dacă vrei un aparat de fotografiat de la un nume în domeniul fotografierii – Nikon – atunci un aparat foto digital Nikon Coolpix S3100 ar fi una dintre cele mai bune variante şi nu cred că veţi avea probleme cu acesta.
P.S.: În momentul de faţă acest aparat digital Nikon S3100 vine şi cu două cadouri în valoare de aproximativ 100 de lei, adică cu o husă şi un card de 4 giga.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Nikon Coolpix S3100”

  1. Referitor la preţ, tocmai mi-am cumpărat aparatul ăsta cu 349 de RON. Era ultimul pe care-l aveau şi cred că asta m-a făcut să-l şi iau. Ezitam puţin, pentru că la acelaşi preţ mai era un Canon PowerShot A2200, cu review-uri bune, numai că arăta de jucărie. Design-ul m-a atras din prima la Nikon, în schimb!
    Să văd acum şi cum o să iasă pozele 🙂
    Am o sugestie pentru tine: ar fi bine să apară şi data la care ai scris articolul; ar fi relevant cel puţin în privinţa preţului.

Comentariile sunt închise.