Nikon Coolpix S01

Acest aparat foto digital Nikon Coolpix S01 e cel mai mic model de pe piață și pentru că are un design foarte elegant, poate fi o adevărată bijuterie. E cadoul ideal pentru persoana iubită, însă nu e un cadou ieftin care și-l permită oricine. Dimensiunile reduse nu au afectat caracteristicile tehnice, astfel, are un senzor de 10.1MP, zoom optic 3x, filmare HD și memorie de 7.3 GB. Bineînțeles, nu se compară cu una care are dimensiuni și vine cu un acumulator propriu Li-Ion. Ecranul de 2.5 inci e suficient de mare pentru a viziona fotografiile realizate cu aceasta și vine cu tehnologie touch, deci nu are nevoie de prea multe butoane. Coolpix S01 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
De sus

Specificații tehnice

Senzorul CCD de 10.1 MP e suficient de bun pentru a realiza fotografii detaliate și clare, în special, că e însoțit de stabilizator de imagine  digital VR și procesor de imagine EXPEED C2. Zoom-ul optic mi se pare ok (3x) pentru cât de mare e iar cel digital nu știu dacă va fi de folos. Probabil un zoom optic inteligent ar fi fost bine venit. Acela se folosește de zoomul digital fără a afecta așa de mult calitate fotografiilor. Pe partea de control al fotografiei vine cu sensibilitate ISO 80-1600, funcție detectare față, dar și alte caracteristici.

Poate filma cu sunet mono la calitate 720p, iar aceste înregistrări pot fi vizionate pe ecranul de 2.5 inci. Acel ecran de 2.5 inci e unul tactil de aceea nici nu are multe butoane. Un avantaj al ecranelor tactil e ușurința folosirii sale. Fiecare meniu, opțiune sau funcție are pictograma sa. Porturile sale sunt USB 2.0 (pentru transferul datelor) și ieșire audio-video. Cât timp filmează doar HD, nu văd rostul unei ieșiri HDMI. Chiar dacă nu are slot de card, are o memorie internă mare – 7.3 GB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: foarte mică și ușoară, filmează 720p, nu avea nevoie de slot pentru card deoarece spațiul de stocare intern e mare, vine în diverse culori, are husă inclusă și arată foarte elegantă.

Minusuri: putea fi mai accesibilă.

Concluzie

Nikon Coolpix S01 e un aparat foto reușit deoarece vine cu multe caracteristici interesante însă nu reușește să impresioneze deoarece costă cam mult pentru un model compact. Însă dacă vreți să optați pentru un cadou foarte interesant, acesta e recomandarea mea. Jos am pus o prezentare a sa ca să vă face o idee despre camera foto:

Lasă un comentariu