Nikon Coolpix P520

Aparatul foto digital Nikon Coolpix P520 e un model performant și se adresează celor care nu-și pot permite un DSLR și vor un model cu zoom puternic. Bineînțeles aduce îmbunătățiri față de seria precedentă și a fost lansat alături de modelul L820 care după cum se poate observa (în serie), e un mode superior dar face parte și dintr-o altă serie. Chiar dacă are un design compact, diferențele între acesta și un DSLR mai mic sunt nesemnificative. Având în vedere dimensiunile sale, aveți nevoie de o geantă pentru a-l transporta. Prețul său e unul decent având în vedere ce oferă: senzor de 18.1 MP, zoom optic 42x, ecran rabatabil, vizor etc. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul nu diferă cu mult față de P510 dar nici dotările. Însă, nu e un upgrade prea mare al modelului P510, de  aceea nu cred că are rost să treceți la acesta dacă aveți un P510.

Din față
Din față
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Are un senzor de tip CMOS de 18.1 MP care mi se pare suficient de bun deoarece e însoțit de un procesor de imagine EXPEED C2 și stabilizator de imagine avansat (mecanic VR). La capitolul optică acesta model prezintă un zoom optic 42x, un zoom digital 2x, lentile 4.3 – 180 mm, distanță de focalizare minimă de 1 cm și altele. Sunt caracteristici bune pentru dimensiunile sale dar chiar și la capitolul de control al fotografiei nu-i lipsește nimic.

Cu acesta nu mai e nevoie de o cameră video deoarece poate filma decent la calitate 1080p cu sunet stereo. Filmările dar și fotografiile pot fi vizionate pe ecranul său de 3.2 inci iar pentru că e unul rabatabil, îl puteți înclina cum doriți pentru a viziona mai bine ceea ce fotografiați. E dotat și cu vizor care devine util atunci când luminozitatea de afară e prea mare iar imaginea oferită de ecran nu e prea clară.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran rabatabil+vizor (ideal pentru fotografiere din diferite unghiuri sau pentru zilele însorite), ecran mare de 3.2 inci, filmează 1080p, zoom optic mare și calitate decentă.

Minusuri: autonomia nu e chiar așa de mare.

Concluzie

Acest Nikon Coolpix P520 e recomandarea mea în acest buget iar dacă vă puteți permite ceva mai scump, atunci un DSLR ar fi alegere ideală. Iar o recomandare din acea categorie ar fi un D3200. Jos am pus o prezentarea a acestor modele:

Te-ar mai putea interesa