Nikon Coolpix P500

Acest aparat foto digital Nikon Coolpix P500 e unul foarte performant pentru cât costă deoarece are un zoom optic 36x care împreună cu senzorul său de 12.1 MP oferă o experiență unică în special celor care nu au mai avut așa ceva. E dotat cu un ecran de 3 inci care e unul detașabil și deci puteți realiza fotografii atât de sus cât și de jos doar prin înclinarea ecranului. Această caracteristică o găsim mai nou pe toate aparatele foto performante și în special pe DSLR-uri. Acesta vine cu o parte din caracteristicile unui DSLR dar nu e unul. Poate fotografia destul de rapid (8fps), filma 1080p cu 30 fps, panoramă de 360 grade, modul HDR2, macro 1 cm și obiectiv 22,5-810 mm. Coolpix P500 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Cu zoom

Specificații tehnice

Senzorul său de 12.1 MP e unul CMOS cu iluminare din fundal. Această caracteristică vă oferă posibilitatea să realizați fotografii excepționale chiar și când lumina e slabă. Deasemenea are un procesor de imagine EXPEED C2 care îl veți găsi poate modelele recent apărute. Zoom-ul său optic de 36x e destul de bun pentru un aparat așa de accesibil și cu care puteți fotografia subiecți aflați la distanțe destul de mari. Chiar dacă calitatea de filmare maximă e de 1080p cu 30 fps, puteți opta și pentru VGA la 120 fps în caz că nu aveți loc pe card. Dar având în vedere că vine cu card de 4GB, cred că puteți filma lejer atât HD cât și Full HD. Deci memoria sa de 102 MB nu cred că mai are mare importanță.

Pe partea de conectivitate vine cu interfață USB 2.0 pentru transferul fișierelor și mini HDMI (în caz că aveți un TV sau monitor Full HD). Se folosește de un acumulator Li-Ion motiv pentru care nu mai sunteți nevoit să cumpărați baterii. Acesta vă oferă o autonomie de 220 de cadre care mi se pare cam puțin. Pentru a vă face o idee despre calitatea de filmare, am postat o înregistrare făcută cu acesta:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e compact, are ecran rabatabil, zoom puternic, ușor de folosit și modul HDR2, filmarea Full HD etc.

Minusuri: autonomie mică.

Concluzie

Acest Nikon Coolpix P500 e recomandarea mea de la acest producător în special că e la promoție (20% reducere), însă e destul de limitată. Jos am pus un clip cu despacehtarea acestui model:

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Nikon Coolpix P500”

  1. Am achiziționat în anul 2011 (anul în care a fost lansat în fabricație) un aparat foto Nikon Coolpix P500. Inițial am fost foarte mulțumit, dar după 5 ani au apărut probleme la declanșare, probleme care s-au accentuat în timp. De multe aparatul declanșează la a 2-a, a 3-a, sau a 4-a apăsare iar uneori nu declanșează de loc. Reprezentantul firmei care asigură service-ul mi-a declarat că nu garantează repararea pentrucă produsul nu se mai fabrică iar producătorul nu mai livrează piese de schimb. Consider că este inadmisibil ca după numai 6 ani de la lansarea în fabricație să nu se mai asigure piese de schimb pentru un produs de folosință îndelungată

Comentariile sunt închise.