Nikon Coolpix P330, aparat foto cu GPS și obiectiv f/1.8

Nikon Coolpix P330 e un aparat foto digital interesant și care e disponibil în două culori: alb și negru. Oferă un senzor de 12MP cu iluminare backlight, obiectiv f/1.8, stabilizator de imagine mai bun, GPS și ecran LCD cu rezoluție înaltă. Chiar dacă nu are un senzor Exmor R, acesta oferită avantaje asemănătoare: imagini detalitae și clare indiferent de luminozitatea de afară. Cu ajutorul GPS-ului veți ști de fiecare dată unde ați luat o anumită fotografie. Are nevoie de un astfel de ecran deoarece filmează FullHD la 50 fps. Oferă și multe funcții speciale, iar dintre acelea am remarcat panorama 360 și fotografiere 3D. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că are un ecran LCD generos, iar pe alb iasă mai ușor în evidență.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Are un senzor de 12.2 MP de tip CMOS care spre deosebire de alte modele, acesta e iluminat din spate și e de 1/1.7″. Obiectivul său oferă un zoom digital de 2x și unul optic de 5x. Vă recomand doar cel optic pentru fotografii clare. Poate fi folosit și pentru a filma diverse momente cu un card de memorie mai mare (de tip SDHC clasa 10). La capitolul de control al fotografiei are sensibilitate ISO Auto sau manual – 80-3200 (extins 12800), balans alb, declanșare automată, presetări etc. O rezoluția mai mică va oferi o autonomia mai mare pentru aparat dar și spațiul de stocare al cardului nu va fi ocupat chiar așa de repede.

Chiara dacă 200 cadre pare o autonomia cam mică, poate fi extinsă cu o baterie suplimentară (similară). În clipul de jos se observă cât de bine filmează prin oraș:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o construcție robustă ca la restul modelelor de la acest producător, calitatea materialelor, ecran mare și detaliat, senzor care se descurcă bine și în condiții de luminozitate scăzută.

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Acest Nikon Coolpix P330 nu e genul de aparat cu care să puteți realiza fotografii de la distanțe mari ci mai degrabă la distanțe mici și medii. E ideal de luat cu voi dacă plecați în oraș sau în excursie deoarece e compact și are GPS. Fișiere media pot fi transferate prin WiFi dacă achiziționați și un adaptor special – numit WU-1a. Jos am pus o prezentare a sa pentru a vă face o idee despre el.

Te-ar mai putea interesa