Nikon Coolpix L820

Nikon Coolpix L820 e un aparat foto digital nou și nu e unul prea compact deoarece are un corp mare și un obiectiv generos. Toate acestea pentru o calitate mai bună a fotografiilor indiferent că le luați din apropiere ori de la depărtare. Spun asta deoarece are un senzor de 16MP, zoom optic 30x, stabilizator de imagine performant, procesor de imagine EXPEED C2 și poate filma chiar și 1080p. Pot spune că poate înlocui fără probleme predecesorii săi în special că e bine construit, nu-i lipsește aproape nimic (un ecran rabatabil era util). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Nu e disponibil pe multe culori ca la alte modele ci doar pe negru. Se poate observa că ecranul e unul fix iar unul rabatabil era util atunci când fotografiați din diverse unghiuri (chiar și un vizor era bine venit pentru zilele mai însorite).

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Are un senzor de 16MP de tip CMOS care față de cele simple (de pe cele compacte) oferă culori mai naturale. Deasemenea, nu trebuie neglijat procesorul de imagine EXPEED C2 care se găsește și pe alte model dar nici stabilizatorul mecanic VR. Pe partea de optică are caracteristici ca: zoom optic 30x, zoom digital 4x, 4.0 – 120 mm, distanță de focalizare minimă de 1 cm etc. Construcția obiectivului e una din 12 elemente în 9 grupuri.

La capitolul de control al fotografiei are sensibilitate ISO auto/manual, efecte foto, presetări, declanșare automată, detectarea feței etc. Bineînțeles, o puteți folosi și pentru a filma iar formatul de înregistrare e cel cunoscut – H.264/MPEG-4. Calitatea maximă de înregistrare e FullHD, dar vă recomand calitatea HD deoarece consumă mai puțin din baterii și nu vă umple așa de repede cardul. Nu are card inclus de aceea vă recomand unul SDHC de 8GB, chiar adică are o memorie de 65MB. Vă recomand baterii reîncărcabile deoarece oferă o autonomie superioară – cam 870 cadre (față de 320 de cadre cât oferă cele alcaline).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o formă perfectă pentru un grip mai bun, compactă, filmează 1080p, zoom puternic, preț atractiv și calitate.

Minusuri: ecranul nu e rabatabil.

Concluzie

Acest Nikon Coolpix L820 e o alegere bună dacă sunteți un începător sau dacă nu vă permiteți ceva mai scump. E o alegere inteligentă în acest buget și nu văd de ce ați opta pentru un model al anului 2012, deoarece noile modele aduc caracteristici mai bune și utile.  Am pus și o prezentarea a acestui model alături de modelul P520 care e mai performant:

Te-ar mai putea interesa