Nikon Coolpix L28

Aparatul foto digital Nikon Coolpix L28 e unul compact și care a fost lansat alături de alte modele. Din cele mai multe puncte de vedere se aseamănă mult cu modelul L27. E disponibil în patru culori: negru, argintiu, roșu și roz. Însă pe negru și argintiu arată mai bine și poate pe viitor doriți să-l vindeți și nu oricui îi place pe roz sau roșu. Plus, că negrul și argintiul se asortează cu orice (în caz că o veți lua cu voi prin oraș sau într-o călătorie). Pre scurt, e un aparat cu senzor de 20.1 MP, zoom optic 5x și capabilitate de filmare 720p. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Am pus două poze dar și un clip orientativ cu un model identic, doar câteva caracteristici diferă (senzorul), că în rest nu veți găsi diferențe (mă refer la design).

Din față
Din față
Ecranul
Ecranul

Specificații tehnice

Senzorul e destul de important atunci când vreți să realizați fotografii detaliate, dar și restul dotărilor sunt importante: tipul senzorului, stabilizator de imagine, procesor de imagine și lentile. Cu acesta nu veți putea realiza cine știe ce fotografii atunci când luminozitatea e scăzută, însă pe timpul zilei poate fotografia și filma decent (vezi acel clip).

În cazul acestui model, obiectivul său vine cu lentile 4.6 – 23.0 mm, zoom optic 5x, zoom digital 4x și distanță de focalizare minimă 10cm. Deci nu veți putea realiza fotografii de la distanțe foarte mici – mod macro. Pe partea de control al fotograficei are: presetări, balans alb, fotografiere continuă, declanșare automată etc. Calitatea de filmare e bună având în vedere că e una 720p și e ilustrată în clipul de jos.

În pachetul aparatului veți primi: cablul USB, cureaua de mână și software-ul necesar. Deci e modest conținutul său dar accesorii de care aveți nevoie nu depășesc suma de 100 de lei.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: filmează 720p, are un design compact, senzor mare (realizează fotografii detaliate), autonomie mare cu baterii reîncărcabile și preț atractiv.

Minusuri: distanța de focalizare minimă de 10 cm.

Concluzie

Acest Nikon Coolpix L28 e alegere bună și alături de care aveți nevoie de un card și o husă. deci era bine ca aparatul să fi venit cu acele accesorii de care aveți neapărat nevoie când plecați la drum. Dar și un încărcător cu baterii reîncărcabile ar fi bun deoarece bateriile pe bază de Litiu oferă o autonomie de trei ori mai mare.

Te-ar mai putea interesa