Nikon Coolpix L26

Nikon Coolpix L26 a apărut prin luna februarie şi în România alături de L25 şi costă ceva mai mult deoarece are un senzor CCD de 16,1 megapixeli. Vorbim tot de calitate Nikon, însă preţul e inferior unu DSLR şi de aceea o să găsiţi că-l cumpăraţi la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». În momentul de faţă nu vine cu vreun cadou ca L25, însă e un aparat compact foarte bun care face poze fi filme foarte bun.

Poze

Aparat foto digital Nikon COOLPIX L26 e un adevărat gadget care nu arată deloc rău. Ecranul său e mare şi clar chiar dacă e de doar 3 inci, iar dacă vreţi să transferaţi clipul sau imaginile pe un laptop atunci o să o puteţi face prin intermediul cardului, portului USB sau a cablului video.

Din faţă
Ecranul e foarte mare

Specificaţii tehnice

L 26 e un aparat de dimensiuni reduse foarte capabil deoarece senzorul e de 16.1MP, iar filmarea se poate realiza până la 720p ceea ce presupune o calitate superioară a fimării. Bateria ţine destul de mul şi e vorba despre două baterii AA şi poţi folosi aparatul pentru a capta până la 680 cadre cu baterii pe litiu şi de 3 ori mai puţine cadre cu baterii alcaline (cu acumulatori EN-MH2 poţi face undeva la 300 de poze).

Păreri pro şi contra

Poate fi încărcat cu o multitudine de baterii cum ar fi alcaline, pe bază de litiu ori acumulatori şi pe baza acestora poţi face până la 600 poze sau poţi filma până la 3 ore în format 720p. Nu doar autonomia e mare, ci şi calitatea pozelor cât şi a filmărilor e superioară, iar având posibilitatea de a folosi diferite derivaţii ale cardurilor SD nu o să aveţi probleme cu spaţiul de stocare.

Nu e dotat cu HDMI cum e la modelele care filmează 1080p, însă puteţi transfera rezultatul captării prin USB ori alte modalităţi cum ar fi cardul ori cablul audio-video.

Concluzie

Dacă vei merge în concediu într-un loc frumos şi vrei să le arăţi şi altora pe unde ai fost atunci Nikon L26 ar fi o variantă bună deoarece încape în buzunar (are circa 160 grame), bateria ţine foarte mult (depinde ce fel de baterii folosiţi) şi captează poze la rezoluţii mari. Alături e un preview la noile model care au apărut de curând, iar printre ele se numără şi L 26.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Nikon Coolpix L26”

  1. Detin Nikon L26 si nu pot spune ca sunt exceptionale pozele realizate.
    Cunosc si alte persoane care detin acest aparat si alte modele noi, iesite odata cu el pe piata si sunt peste tot aceleasi probleme: pozele ies clar dupa a 2 a poza, din prima mai rar (mai ales pe mod automat), dar in momentul in care le pui pe un monitor si le dai zoom … parca se da cu buretele.
    In schimb la o comparatie modesta, cu un aparat mult mai vechi, panasonic de 6mp, nikon ramane in urma. Cu alte cuvinte este un aparat de buzunar, slabut care nu merita niciun banut.
    Concluzie:
    Ori cumparati un aparat seria D de la Nikon sau orice alt DSLR ori ramaneti cu ce avei pentru ca aceasta criza afecteaza totul.

Comentariile sunt închise.