Nikon Coolpix AW100

Aparatul foto digital Nikon Coolpix AW100 cu senzor 16MP și carcasă camuflaj sau de culoare black (negru) e un aparat foarte performant special pentru cei care vor să facă poze în natură (animalelor și nu vor să le sperie), făcând sporturi extreme (este foarte rezistent) sau poze la calitate maximă. Câteva detalii tehnice care să demonstreze că își merită banii și că e performant ar fi senzorul mare, posibilitatea de a filma 1080p ș modulul GPS integrat.
Ceva asemănător ar fi un S8200 (e un aparat similar ca și caracteristici, dar costă mai puțin deoarece are și câteva minusuri), dar nu are imprimeul camuflaj și din câte știu eu nici geo tagging.
Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și nu e prea mare deoarece toate aparatele care filmează 1080p costă peste 1000 RON. Acesta e prețul cu aproximație și poate într-un viitor apropiat vor apărea promoțiile cu TVA-ul înapoi și la camerele foto și așa o să îl luați mai ieftin.

Poze

Din față
LCD-ul

Specificaţii tehnice

Nikon Coolpix AW100 vine cu un senzor CMOS de 16 megapixeli și un procesor de imagine de tip Expeed C2. Zoomul optic și digital sunt decente adică de 5x, respectiv 4x. Combinate dau undeva la 20x, dar trebuie să știți că important e cel optic deoarece cel digital nu e calitate.
Foarte interesant e faptul că filmează Full HD, dar eu vă recomand să filmați HD pentru a nu încărca prea rapid cardul de memorie.
Filmele și pozele captate pe cardurile de tip SD, SDHC sau SDXC pot fi urmărite pe ecranul de 3 inci sau pe un HDTV deoarece aparatul e dotat cu mini HDMI. Ca porturi are HDMI și USB. HDMI-ul e de tip mini, iar USB-ul poate fi folosit pentru conectarea camerei la un calculator pentru cei care nu au card reader la PC.
Bateria e una de 1050 mAh și nu știu câte cadre poate susține, dar bănuiesc că sunt undeva la 100-200. Ceva interesant e faptul că se încarcă și prin USB și atunci când o să-l legați la calculator o să se încarce.
Greutatea aparatului nu e mare deoarece e de 178 grame și asta îl face ușor de dus în buzunar sau bagaje.
În pachetul camerei sunt multe cabluri (USB, A/V), iar ca o caracteristică specială a acestuia e GPS-ul integrat. Cu ajutorul GPS-ului o să știți unde a fost captată fotografia deoarece locația (coordonatele) sunt salvate în detaliile fișierului de imagine.

Păreri pro şi contra

Pro achiziția aparatului sunt performanța și calitatea aparatelor de la Nikon. Videoclipurile filmate la rezoluția maximă sunt de o claritate impresionantă dar vor umple destul de repede memoria cardului.
Contra achiziționării unui astfel de gadget ar putea fi prețul și culoarea camuflaj care e posibil să nu fie pe gustul fiecărei persoane.

Concluzie

Un Nikon AW100 ar fi de recomandat celor care vor să filmeze la calitate maximă în orice condiții meteo, iar un clip de prezentare a calității ireproșabile a aparatului e mai jos.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Nikon Coolpix AW100”

 1. Este interesant dar nu cred ca se ridica la nivelul unei Pentax sau Oregon. Sunt la curent cu ce scot Nikonistii insa parca acest model e prima lor tentativa de aparat pentru aventuri sau poate ma insel.

 2. As vrea sa stiu daca aparatul poate fi folosit si ca un gps dedicat. Adica sa pot introduce harti si naviga.

 3. Nu se poate. Funcția GPS e pentru ca pozele și clipurile să fie etichetate cu coordonatele de unde au fost captate.

 4. Ma gandesc sa cumpar aceasta camera si inca mai astept sa apara alte variante de culori. Am vazut ca e un model pe portocaliu care a aparut de curand si cred ca am sa aleg acea varianta. E foarte bine ca poate filma 1080p insa nu stiu cat de util va fi deoarece sa filmezi la aceasta calitate iti consuma cardul foarte rapid. Cred ca ar fi util un firmware cu un program GPS asa incat aparatul sa poata fi folosit si ca sistem de navigatie cu harti preluate de la Google. Am vazut ca exista pe piata modele cu astfel de software dar preturile sun cu vreo 500 de lei mai mari decat la acest model.

 5. are 2-3 dezavantaje majore:
  1. senzor de doar 1/2.3″ (ideal era 1/1.7″)
  2. diafragma 3.9-4.8 (ideal canon s100 cu 2.0)
  3. multi megapixeli pt senzorul mic
  4. rezulta ca pozele (poate fotografiile) vor avea calitate doar pe lumina puternica si la ISO 125-200

  avantejele sunt cele de mai sus: GPS, rezistenta la apa, praf etc., full HD …

Comentariile sunt închise.