Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Nikon 1 V1

În cazul în care sunteți un fotograf profesionist, semi-profesionist ori amator vă recomand un aparat foto Mirrorless Nikon 1 V1 cu senzor de 10.1MP pe negru (sau alb) și cu obiectiv VR 10-30 mm deoarece e ușor ca greutate, performant, iar obiectivele pot schimbate. Camera de față este o combinație între aparat fotografic compact și DSLR și e lăudat de producător că focalizează foarte rapid și asta însemnă că poza e luată la fel de rapid. Ceva similar e modelul Nikon 1 J1 care nu e chiar așa de performant dar e mai lite în sensul că e ușor, dar vine și într-o paletă mai largă de culori. Spuneam că aparatul din review-ul de față e pentru profesioniști deoarece numai ei se pot atinge de el. Prețul bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Din față

LCD-ul

Specificaţii tehnice

Aparatul Nikon 1 V1 impresionează prin detaliile sale tehnice, dar nu le voi preciza pe toate din diferite motive.
Nu-mi place că nu are bliț integrat dar există posibilitatea de a monta unul extern care va ajuta senzorul de 10,1 megapixeli de tip CMOS să facă imagini mai clare în condiții de iluminare slabă. La imagini clare chiar dacă sunt mărite contribuie și zoom-ul optic de 3x.
Pentru poze rezoluția maximă e de 3840 pe 2160 puncte, iar pentru filmare e de 1920 pe 1080 pixeli. Pozele sunt salvate în format raw, jpeg sau în ambele formate find o combinație. Clipurile nu pot spune în ce format sunt salvate deoarece încă nu am testat dar bănuiesc că e mov. Pozele și clipurile sunt salvate pe memorii SD, SDXC sau SDHC care pot avea capacități de până la 32 de giga.
După ca a fost captată imaginea sau filmarea rezultatul poate fi admirat pe un PC sau un televizor performant cu suport HD deoarece camera are porturi USB și Mini HDMI. În cazul în care doriți să admirați rezultatul pe loc atunci o puteți face pe ecranul de trei țoli din dotare.
Are o greutate de aproximativ 300 grame și asta îl face destul de greu având că este o combinație între compact și DSLR, dar sunt sigur că vă va impresiona autonomia bateriei deoarece aceasta ține undeva la 400 cadre sau 120 minute Full HD.

Păreri pro şi contra

Ca la orice gadget există puncte pro și contra, iar la cel de față singurul minus ar fi prețul, iar plusurile ar fi senzorul puternic, faptul că pozele sunt captate instantaneu, posibilitatea schimbării obiectivelor, designul modern și funcțiile multiple.

Concluzie

Eu aș recomanda un astfel de aparat fotografilor care se respectă deoarece e mic, performant și nu costă așa de mult. Nu știu dacă v-am convins de puterea aparatului, dar sunt sigur că următorul hands on sau preview vă va lămuri.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu