Nikon 1 J2

Acest aparat foto mirrorless Nikon 1 J2 e un gadget compact, performant și elegant care poate fi luat oriunde cu voi chiar și în excursii. E disponibil în diverse culori și astfel vă puteți alege unul care vi se potrivește. Chiar dacă nu nu poate fi comparat cu un DSLR, calitatea rezultatelor e comparabile iar dimensiunile corpului sunt asemănătoare cu cele ale unui aparat foto compact. Deci poate fi considerat ca fiind o combinație perfectă între un DSLR și un model compact. Majoritatea caracteristicilor sunt împrumutate de la aparatele profesionale iar performantele depind și de obiectiv. Bineînțeles, obiectivele sunt interschimbabile. Poate fi luat și în rate în caz că nu vi-l permiteți, deoarece acest 1 J2 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Fără obiectiv
Din spate

Specificații tehnice

Are un senzor CMOS de 10.1 MP iar obiectivul inclus e unul de 10-33 mm. Pe partea de captare imagine, poate fotografia 60 de cadre pe secundă, sensibilitate ISO auto (manual 100-6400), balans alb, fotografiere continuă și declanșare continuă. Având în vedere că nu are card inclus vă recomand un SDHC de 8GB. Poate filma până la calitate 1080p, iar datorită ieșirii HDMI de tip mini, puteți să-l conectați un monitor sau televizor FullHD. Dar nu vă recomand să filmați la o calitate așa de mare deoarece veți umple cardul destul de repede iar calitate 720p mi se pare decentă.

Caracteristicile speciale ale sale ar fi: procesorul de imagine EXPEED 3, Active D-Lighting, Nikon 1 Short Movie Creator și bateria Li-Ion. Această baterie oferă o autonomie decentă dar nu satisfăcătoare atunci când vreți să filmați, dar puteți realiza un număr mare de fotografii – 280 de cadre. Corpul său are o greutate de circa 280 grame, adică cât două telefoane mobile mai mari. Jos am pus o filmare realizată cu acest aparat:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e un model de ultimă generație (cel mai nou model din seria sa), portabil (în special dacă demontați obiectivul), robust, filmează 1080p și obiectiv inclus.

Minusuri: costă cât un DSLR mai ieftin.

Concluzie

Acest Nikon 1 J2 se adresează atât amatorilor cât și tinerilor fotografi care doresc înainte de toate, eleganță și dimensiuni reduse. Chiar dacă nu vă pricepeți prea bine la astfel de gadgeturi, vine împreună cu un obiectiv decent (nici prea mare). Jos am pus un clip cu o prezentare a sa și astfel vă puteți face o idee despre acest nou model:

Te-ar mai putea interesa