Nikon 1 J1, aparat foto mirrorless

Am ocazia să vă prezint aparatul foto Mirrorless Nikon 1 J1 cu senzor de 10.1MP și cu obiectiv VR 10-30 mm. Vine în mai multe culori (alb – white, silver, red, black) dar mie îmi place modelul negru deoarece pare a fi mai stilat. Îți recomand un astfel de aparat de fotografiat deoarece ai posibilitatea de a schimba obiectivul, vine într-o paletă largă de culori (patru), poate filma la 1080p, are bliț și se laudă că are cel mai rapid sistem de focalizare din lume cu care poți capta foarte imaginea cum nu o poți face cu niciun alt aparat. Nikon 1 V1 e ceva similar dar mai performant. Performanța vine în balans cu o greutate de până în 300 de grame care îl face mai greu decât aparatul din acest mic review.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Nu e mare având în vedere că este o noutate performantă și că e Nikon. Prețul aparatului în general se învârte în jurul sumei de 20 de milioane. E cel mai bun preț, dar nu e tocmai pentru fotografii de sfârșit de săptămână.

Poze

Obiectiv scos
Meniu filmare

Specificaţii tehnice

Nikon 1 J1 este un aparat care oferă calitate DSLR, având cu senzor CMOS de 10,1 megapixeli și vine la pachet cu un obiectiv de 10-30 milimetri. Mai există câteva modele de astfel de aparate de la Nikon dar au tot astfel de obiective. La partea de optică are zoom optic de 3x, iar rezoluția maximă în modul foto e de 3872 pe 2592 pixeli. Cea mai mică rezoluție tot foto e cea de 1280 pe 720 pixeli fiind una pentru imagini HD. Pozele sunt salvate în format nef, jpeg și ambele combinate. Poate o să fiți încântați și de faptul că aparatul din acest preview poate filma și nu oricum, ci Full HD. În momentul de față nu știu în ce format sunt salvate clipurile deoarece nu am testat asta, dar cred că e mov. Pozele și clipurile pot fi salvate pe memorii SD, SDHC și SDXC deoarece aparatul le suportă, iar dacă ecranul de 3 inci vi se pare prea mic atunci puteți vedea rezultatele pe un calculator sau televizor HD deoarece aparatul are USB și HDMI mini. Aparatul are puțin peste 200 grame, iar autonomia bateriei este normală, adică de 230 de poze sau 70 minute filmare 1080p.

Păreri pro şi contra

Plusurile sunt multe și le-am precizat în primul paragraf iar pe mine mă impresionează cel mai mult posibilitatea filmării la înaltă definiție (definiție completă), designul modern și posibilitatea interschimbării obiectivelor.
Eu nu i-am descoperit niște minusuri acestui aparat… poate prețul care nu e tocmai pentru amatori.

Concluzie

Îmi plac Nikon-urile și îl recomand pe acesta, iar alături este un clip cu aparatul la o conferință de presă și îi sunt prezetate caracteristicile princeipale.

Te-ar mai putea interesa