Navon N490 Plus, sistem navigație

Sistemul de navigație Navon N490 Plus vine ca o alternativă la Navon N490 și are în plus un procesor mai puternic, dublu memorie internă și memorie RAM și harta Europei față de N490 simplu care are doar harta României. Nu costă exagerat de mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar acest preț mise pare unul mic având în vedere că are harta Full Europe inclusă în pachet și programul iGO 8.3.5 NavNGo.

Poze

Din această poză nu se prea poate vedea, dar 490 Plus e slim, iar Navon spune că ar fi ultra slim. Acest lucru se datorează în principal faptului că are o grosime mică. Și greutatea e una scăzută deoarece aparatul are o greutate de 129 grame. Softul e unul capabil și spun asta deoarece are și funcție de player media deoarece are Windows CE 6 care e un sistem de operare foarte capabil.

Instalat pe mașină

Specificaţii tehnice

N490 Plus e un model al anului 2012 și vine ca o îmbunătățire a modelului din 2012. Nu vine cu mare lucru în plus, dar eu tot îl recomand deoarece are un ecran numai bun de 4,3 inci care are o rezoluție de 480 pe 272 pixeli. Având un OS capabil puteți să-l folosiți pentru redarea diferitelor fișiere și chiar pe post de eBook Reader. Rezoluția e una normală deoarece majoritatea PND-urilor au ecrane de 4 inci cu această rezoluție.

Păreri pro şi contra

Pro: ecranul e numai bun deoarece are o dimensiune medie și de aceea o să aveți o vizibilitate bună atunci când o să conduceți; e la zi cu programul de navigație; nu costă deloc mult deoarece are un preț de sub 500 lei; sistemul e unul cu o fiabilitate peste medie și asta deoarece are o garanție standard de 2 ani (care poate în viitor va putea fi mărită la 3 ori 4 ani contra unei sume nu prea mari).
Contra: nimic deoarece arată bine, nu costă mult și e ușor de folosit.

Concluzie

Dacă te interesează un GPS bun atunci un brand de la care ai ce alege e Navon, iar modelul 490 e unul foarte fie că e vorba despre modelul Plus ori modelul simplu. Părerea mea e că ar trebui să-ți achiziționezi modelul cu Plus deoarece e mai nou și are hardware mai la zi. Pe partea de software tot cam așa stă ca și modelul fără Plus.

Lasă un comentariu