Navigon 40 Premium, sistem navigaţie

Sistemul de navigaţie Navigon 40 Premium vine ca o alternativă premium la Navigon 40 Plus şi Navigon 40 Easy EE19 (o variantă cu un ecran mai mare e 70 Premium). Poate vă întrebaţi ce are mai special faţă de variantele amintite mai sus. Păi are mai multă memorie RAM (128 de mega faţă de 64 cât au restul), are flash ROM de 4 giga, bluetooth şi harta întregii Europe. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi îl recomandă preţul care nu e prea mare, prezenţa hărţii întregii Europe şi funcţiile utile.

Poze

Pe masă
Instalat în maşină


Modelele noi de la Navigon arată toate aproximativ la fel şi asta o puteţi vedea şi din pozele de mai sus.

Specificaţii tehnice

Navigon 40 Premium este un GPS care vine cu un procesor de 500 megaherţi care e Sifr Atala V. Stă destul de bine la capitolul memorie deoarece are 128 mega de RAM şi 4 giga Flash ROM. Poate fi ataşat şi un card de până la 32 de giga de tip microSD, dacă vă întrebaţi dacă are card micro SD. Ecranul este unul de 4,3 inci (de aceea i se zice Navigon 40… vine de la dimensiunea ecranului) şi cred că este unul cu o mărime suficientă. Foarte util e şi faptul că este un touchscreen. 😉 Are TMC, iar pe partea de conectivitate are bluetooth şi USB. Ca software are Windows CE şi harta întregii Europe. Bateria este de 1300 mAh de tip Litiu Ion şi bănuiesc că va ţine destul de mult.

Păreri pro şi contra

Pro: Navigon 40 Premium are harta întregii Europe, nu e chiar scump, are bluetooth şi o mulţime de funcţii utile.
Contra: nu am obiecţii sau puncte contra la achiziţia acestui GPS. Este foarte similar cu restul GPS-urilor din această perioadă şi nu cred că o să aveţi probleme cu el deoarece are şi o garanţie de 2 ani.

Preţuri

Circa 799 lei este un preţ mai mult decât bun pentru acest GPS şi nu cred că veţi găsi ceva la un preţ mai bun. Dacă eşti de părere că acest GPS costă prea mult atunci te poţi îndrepta spre GPS-urile scrise la alternative care sunt cu până la aproximativ 200 de lei mai ieftine. 40 Plus şi 40 Easy EE19 ar fi două alternative cu 100, respectiv 200 le mai ieftine şi cu detalii tehnice similare şi dacă vrei un GPS Navigon mai ieftin atunci ar trebui să te îndrepţi spre unul dintre cele două modele.

Concluzie

Un sistem de navigaţie Navigon 40 Premium este numai de recomandat din moment ce nu costă mult şi are instalată harta întregii Europe. Foarte important la acest GPS e şi faptul că ai acces la actualizări gratuite ale hărţilor timp de doi ani.

Te-ar mai putea interesa