Navigon 40 Easy EE19

Dacă te interesează un GPS ieftin atunci sistemul de navigatie Navigon 40 Easy EE19 ar putea veni în ajutorul tău ca o variantă lite la Navigon 40 Plus sau Navigon 40 Premium. Faţă de varianta Plus acest GPS are mai puţină memorie Flash şi o hartă mai mică, adică doar a Europei vestice. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi este unul dintre cele mai ieftine GPS-uri. 😉 Cel mai mult la Navigon 40 Easy EE19 îmi place că are funcţiile Navigon Fresh, Latest Map Guarantee şi Fresh Maps prin care aveţi acces la actualizări periodice la software, adică şi la hărţi, timp de doi ani.

Poze

Pe masă
Instalat în maşină


Din pozele de mai sus vedeţi că toate GPS-urile din noua generaţie a celor de la Navigon arată aproximativ la fel.

Specificaţii tehnice

Acest Navigon Easy EE19 are detalii tehnice foarte asemănătoare cu cele ale lui 40 Plus, fiind o variantă lite. Procesorul este un Sirf Atlas V la o frecvenţă de 500 megaherţi, memoria RAM e de 64 mega, iar ROM-ul e de 2 giga. Navigon Easy EE19 este un GPS căruia i se poate extinde memoria printr-un card microSD. Ecranul are o dimensiune de 4,3 inci şi are suport tactil ca orice GPS modern. Are TMC, iar pentru conectivitate are USB. Sistemul e operare e de la Microsoft, adică Windows CE şi are instalată harta Europei de Vest. Bateria e de tip Litiu Ion şi are 1300 mAh. Cred că autonomia acestui acumulator este decentă şi nu veţi avea probleme.

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin şi are multe caracteristici utile cum ar fi actualizările periodice ale hărţilor. (E foarte important să ai hărţi la zi că dacă nu atunci te trezeşti cu rute inexistente.)
Contra: are doar harta Europei de Vest (40 Plus de la Navigon are harta întregii Europe, dar e mai scump cu 100 de lei.), dar nu cred că este o problemă deoarece GPS-ul are un slot de memorie prin care i se pot introduce şi alte hărţi dacă aveţi nevoie de mai mult.

Preţuri (cel mai mic preţ)

499 lei este cel mai bun preţ pentru acest GPS de la Navigon. 40 Plus este cea mai bună alternativă şi poate fi considerat un GPS ceva mai bun decât acest Easy EE19. 40 Premium este o variantă premium şi costă cu circa 200 le mai mult. Poate vă întrebaţi de ce e mai ieftin ca varianta Plus. Trebuie să ştiţi că nu are harta întregii Europe, ci doar a Europei de Vest şi memorie Flash e pe jumătate faţă de cea a variantei Plus care are Flash ROM de 4 giga.

Concluzie

Un sistem de navigatie Navigon 40 Easy EE19 ar fi ideal pentru cei care sunt în căutarea unui GPS ieftin, dar bun.

Te-ar mai putea interesa