Mustek PowerMust 1590

Acest UPS Mustek PowerMust 1590 e unul dintre acele UPS-uri cu management care merită încercate în special dacă aveți și câteva periferice pe lângă PC. Spun asta deoarece vine cu trei mufe pentru a conecta un monitor, unitatea, o imprimantă și boxele (perifericele care doriți să le conectați rămân la alegerea dumneavoastră). Spre deosebire de cele fără management, acesta are conexiune USB pentru ca să puteți controla întregul sistem de alimentare și de protecție. Aceste dispozitive sunt ideale pentru a vă proteja PC-ul împotriva fluctuațiilor de curent și să poate asigura chiar și o funcționare îndelungată fără a avea curent (are 2 baterii incorporate). Poate fi considerat ca o variantă mai bună la PowerMust 848 800VA deoarece are autonomie dublă (pentru că are două baterii în loc de una). PowerMust 1590 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din faţă
De sus

Specificații tehnice

Puterea de ieșire e de 900W/1500VA iar frecvența e de 50/60 Hz. Deci poate alimenta fără probleme un PC cu o sursă mai mare sau unul cu o sursă mai mică pe o perioară mai îndelungată de timp. Eu iau în considerare că acea sursă a fost aleasă pentru că desktopul are un consum mare (de gaming). Iar Voltajul nominal de input e cuprins între 220 și 240 C iar frecvența de input e de 50/60 Hz. Prezintă două baterii de tip 12V/9Ah (pe când 848 are doar una). Acesta e încarcă în circa 6 ore și ține undeva la 40 de minute la un consum al PC-ului de 120 W. În parte din spate, are conectivitate USB, patru mufe pentru alimentare a patru dispozitive, mufa de alimentare etc.

Pe partea de management, Mustek PowerMust 1590 prezintă conectivitate usb și următoarele funcții/avertizări sonore: eroare (sunet încontinuu), schimbare baterie (la fiecare 2 secunde), supraîncărcare (suna de 2 ori la fiecare secundă), baterie slabă (la fiecare secundă), mod baterie (la fiecare 10 secunde) și alarmă sonoră. Nu e recomandat să-l folosi la temperaturi sub 0 grade. În rest, e destul de greu (circa 11 kilograme) dar nu ocupă prea mult spațiu.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie decentă (datorită faptului că vine cu două baterii), robust, își face treaba excelent, puteți conecta chiar și două calculatoare (sau un PC + laptop).

Minusuri: putea fi mai accesibil.

Concluzie

Acest Mustek PowerMust 1590 e recomandarea mea pentru cei se vor să protejeze mai multe dispozitive la un singur UPS. Jos am pus un clip în care e UPS-ul e testat de posesorul său:

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Mustek PowerMust 1590”

  1. poti spune ceva despre compatibilitatea cu sursa calculatorului? Sursa pe care ai facut testul este cu PFC activ sau pasiv? Stiu ca unele surse cu PFC activ fac urat sau nu merg cu ups-uri ca acesta care au ca iesire Modified Sinewave.
    Mersi.

  2. În esență acest aparat e o baterie care funcționează și după ce se oprește curentul.

Comentariile sunt închise.