Mushkin MKNSSDCL115GB-DX2

Solid State Drive-ul Mushkin MKNSSDCL115GB-DX2 de 115GB pe SATA II e un model oarecum nou care impresionează prin capacitatea sa mare şi prin garanţia sa de 3 ani. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». În general SSD-urile sunt de recomandat în cazul în care vreţi să jucaţi un joc la potenţial maxim ori doriţi ca sistemul de operare să răspundă mai bine. Un astfel de aparat face şi ca timpul necesar bootării să fie mai mic şi astfel pierdeţi mai puţin timp „analizând” logoul Windows-ului. Eu recomand acest hard deoarece are o capacitate mare, poate fi montat pe orice laptop sau desktop (deoarece e cu SATA2 şi dimensiunea sa e de 2,5 inch) şi deoarece vine cu un kit de montare desktop inclus.

Poze

Cam aşa arată

Specificaţii tehnice

Nu e mare lucru de spus despre detaliile tehnice dar pot spune că are o capacitate de 115 giga şi că interfaţa e Serial ATA II, iar din această cauză rata de transfer la citire e de 280 mega şi cea de transfer la scriere e de 270 mega. (Trebuie ştiut despre S ATA2 că are transferul de 300 MB/s)

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin, e uşor de montat, iar performanţele sunt impresionante. Ar mai putea fi adăugat şi faptul că e uşor de montat în orice notebook sau sistem PC deoarece vine cu un pachet de montare.
Contra: nu are SATA3.

Preţuri (cel mai mic preţ)

699 lei e preţul aproximativ al acestui hard performant şi prevăd că în perioada următoare preţurile vor scădea deoarece cele cu SATA3 vor fi mai populare. MKNSSDCR120GB-DX ar fi ceva asemănător dar pe magistrala mai nouă şi de aceea costă mai mult.

Concluzie

E pe o magistrală model mai vechi, dar e un SSD care poate fi montat pe orice notebook sau calculator cu unitate centrală. Dacă sunteţi un pasionat de jocuri sau vreţi să vă tunaţi laptopul/calculatorul atunci vă recomand cu căldură acest gadget.

Eu recomand ca pe acest drive să instalaţi OS-ul, programele şi jocul, iar pe un alt hard să vă ţineţi colecţia de muzică şi filme. Nu că s-ar strica, ci deoarece capacitatea e cam mică. Garanţia lui e de 3 ani (ca la toate dispozitivele de acest gen) şi de aceea cred că o să faceţi o achiziţie rentabilă.

Te-ar mai putea interesa