Mushkin Chronos MKNSSDCR120GB-DX

Acest SSD Mushkin Chronos MKNSSDCR120GB-DX e unul dintre cele mai noi SSD-uri de pe piaţă şi sunt sigur că vă vor impresiona suportul SATA3 şi capacitatea de 120GB. Vine ca o alternativă la Corsair Force 3 şi costă dublu deoarece are şi o capacitate dublă. Astfel acest Solid State Drive are un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Există varianta simplă de MKNSSDCR120GB şi varianta ca DX care probabil e o variantă premium sau Delux.

Poze

Aşa arată, aproximativ

Specificaţii tehnice

Mushkin Chronos MKNSSDCR120GB-DX vine cu controller Sand Force SF 2281 şi are o viteză de transfer de undeva la 600 de mega. Citirea se face cu 560 mega, iar scrierea cu vreo 515 mega pe secundă.
Suportă undeva la 90.000 de IOPS (4000 pentru scriere şi 4000 aliniate) adică Input/Output Operations Per Second (operaţii input/output pe secundă).
E perfect pentru laptopuri deoarece e de 2,5 ţoli, dar nu e greu de montat şi în calculator.
Avantajele Serial ATA 3 sunt că această interfaţă poate transfera 6 giga pe secundă.
Aparatul are trei ani garanţie şi astfel nu vă puteţi face probleme inutil cu faptul că se se întâmplă dacă se strică.

Păreri pro şi contra

Pro: e pe S ATA 3, capacitatea de stocare e mai mare decât la alte harduri similare, are 2,5 inch şi garanţia de 3 ani demonstrează că e un produs de calitate.
Contra: capacitatea nu e chiar aşa de mare.

Preţuri (cel mai mic preţ)

Preţul acestui aparat e undeva de la 919 şi depinde de ce versiune e, adică simplă sau Deluxe. Costul drive-ului e mai mare deoarece capacitatea e mai mare decât a uni Solid State obişnuit, iar interfaţa nu e SATA2, ci SATA3.

Alternative

Una dintre cele mai bune alternative ar fi Corsair Force 3. E ieftin, dar are o capacitate pe jumătate, adică circa 60 GO.

Concluzie

Dacă vrei un SSD de ultimă generaţie şi cu o capacitate mare arunci acest Mushkin Chronos SATA 3 ar trebui s fie pe lista ta de cumpărături. În general pe un astfel drive se instalează sistemul de operare şi programele, iar datele sensibile e bine să fie sincronizate online sau să fie făcută o copie de rezervă pe un alt hard. Aceste dispozitive sunt rezistente, dar în general maniacii el procură şi le testează limitele şi din această cauză s-ar putea să cedeze, dar aici intervine garanţia de lungă durată.

Lasă un comentariu