≡ Meniu

MSI X350-490XEU

Un laptop destul de practic datorită dimensiunii lui este acest laptop MSI X350-490XEU, care e unul de 13 inci (ca MSI X360-015EU), deci nu e un netbook. Preţul acestui mini laptop este undeva la 1.429 de lei. La momentul actual cred că este cel mai reuşit model din categoria sa (cu ecran de 13 inci). Acesta face parte şi din categoria celor foarte subţiri, numai 1,9 cm înălţime şi cântăreşte mai puţin de 2 kilograme, mai precis circa 1,5 kilograme.

Deci poate fi luat oriunde, în oraş, în parc, deoarece poate fi transportat uşor sau chiar şi la locul de muncă. Ecranul LED e unul de tip glare pentru a nu te orbi atunci când te afli într-un loc foarte luminos. Tastatura dă o impresie solidă, iar suprafaţa pe mare se sprijină mâinile nu este nici mată nici prea luciosă, potrivită pentru a nu-ţi aluneca mâinile pe acesta. Perfomanţele sale sunt decente pe un model aşa de mic, deci nu dă impresia unui netbook de dimensiuni mai mari.

Poze

Din lateral

Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul este unul Intel Core 2 Duo model SU7300 care are tehnologie 45nm, frecvenţă de 1,3 GHz, FSB 800 MHz şi cache de 3MB. După cum am precizat anterior ecranul este unul LCD cu tehnologie LED şi Glare, cu diagonală de 13,4 inci la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli.

Memoria RAM de tip DDR2 are o capacitate de 2 giga la o frecvenţă de667 MHz şi din păcate nu poate fi mărită la mai mult. Capacitatea hard disk-ului este de 320 de giga la 5400 de rotaţii pe minut. Placa video este una integrată dar cu suport HD pentru file şi jocuri. Aceasta se numeşte Intel 4500MHD şi este una destul de decentă în jocuri şi nu numai.

La capitolele multimedia are două difuzoare, cititor de carduri, cameră web de 1,3 MP. La porturi şi conectivitate are 2 USB-uri 2.0, microfon incorporat, port VGA, port hDMI, intrare audio, reţea RJ-45 şi Wi-Fi. Autonomia bateriei de 8 celule este undeva la 8-9 ore. Greutatea este de circa 1,5 kilograme şi vine în negru şi sistem de operare Free DOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: autonomie ridicată cu bateriei de 8 celule, procesor cu cache de 3MB, placă video pentru filme HD dar şi FullHD, design foarte reuşit.

Ca minusuri: nu are bluetooth, memoria RAM este de tip DDR2.

Concluzie

Acest laptop MSI X350-490XEU este unul ce merită toată atenţia pentru că are un raport performanţă/preţ foarte bun, şi este unul printre puţinele modele cu baterie de 8 celule.

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Berti

    Seria X de la MSI este una extrem de subtire si de performanta, touchpadul este genros de mare si comfortabil. Chiar daca are o greutate de numai 1,5 kilograme, el totusi se afla printre cele mai grele modele din gama sa (13 inci), dar are ca mai buna autonomie pentru laptopurile din acesta categorie. Griul metalizat se potriveste de minune cu nuanta de negru aleasa pentru acest model, dar din pacatese vad amprentele pe acesta. Singurul inconvenient la acest model MSI x350-490xeu ar fi faptul ca se incalzeste destul de tare, dar nu degeaba pentru ca are o placa video decenta si ideala pentru vizionarea de filme HD. Oricum, este ideal de luat la o cafea, undeva la un bar… cu hot spot.

  • Naşul

    E foarte bun și foarte “portabil”.

Lasă un comentariu