MSI nVidia GeForce GTX 670

Placa video MSI nVidia GeForce GTX 670 OC e un model de referință care vine cu overclocking direct din fabrică. Chiar dacă nu e la fel de performantă ca un GTX 680, face față oricărei provocări și e o alternativă mai accesibilă. Oricum se vehiculează și un model GTX 690 care va înregistra scoruri impresionante în jocuri și alte aplicații de testare. Până atunci, vă puteți bucura de noul model NVIDIA care zic eu e suficient de performant pentru jocurile actuale și nu ar avea rost să dați prea mulți bani. Acest model GTX 670 de la Msi are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Placa

Specificații tehnice

Are suport SLI 3-Way deci puteți lega cu încă două plăci video similare. Vine cu tehnologie de fabricație 28 nm care e prezentă pe toate din seria 600. Frecvența procesorului e de 965 MHz și deci această ar spune cam totul despre performanțele ei. Ca oricare alt model de ultimă generație și aceasta are o memorie de 2GB cu BUS de 256 biți și frecvență de 6008 MHz. Are patru ieșiri video: HDMI, DVI (x2) și DisplayPort. Dar în pachet veți beneficia și de alte accesorii (adaptor VGA). Tehnologiile prezente pe aceasta sunt: 3D Vision, GPU Boost, Afterburner, PhysX, CUDA și 3D Vision Surround. Deci se adresează chiar și gamingului cu mai multe monitoare și poate face conversie 2D-3D.

Bineînțeles alături de aceasta aveți nevoie de un procesor cu patru nuclee și o placă de bază mai avansată (slot PCI Express 3.0). De exemplu în 3D Mark a obținut un scor ușor peste 9000 de puncte (performanță) și deci a depășit modelul 7970 de la AMD. Însă cu acest overclocking, se apropie chiar și de GTX 680 dar nu-l poate depăși. Puteți juca jocuri precum Mafia II cu peste 127 fps, Far Cry 2 la 107 fps și Metro 2033 cu 85 fps. Rezoluția aleasă e bineînțeles cea Full HD. Consumul său nu a depășit valoarea de 400 W în load și 200 W în idle. Deci are un consum pe măsura performanțelor, în special că e o placă gata overclockată.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: rulează decent jocurile la rezoluție 1200p, arată bine pentru un model de referință, nu necesită overclocking deoarece are deja din fabrică și e mai bună decât 7970.

Minusuri: consumul.

Concluzie

E o opțiune dacă vreți să faceți o investiție bună într-un sistem desktop de ultimă generație. Având în vedere ce jocuri sunt pe piață la ora actuală, pot spune că aceasta e perfectă în special dacă optați pentru un Core i7 Ivy Bridge.

Te-ar mai putea interesa