MSI nVidia GeForce GTX 660 Ti, placă video gaming

Actualizare: MSI nVidia GeForce GTX 660 Ti vine la un preț bun, făcând parte dintr-o ofertă în care se oferă cadou cupon joc TomClancys SplinterCell Blacklist Bundle. Alte plăci video care fac parte din acestă promoție găsești aici.

Articolul din 21.12.2012:
MSI nVidia GeForce GTX 660 e o nouă componentă destinată pasionaților de gaming și poate fi găsit în mai multe configarații printre care se numără un model de bază și unul Ti (Titanium). Diferența dintre MSI GTX 650 e de preț și performanță (modelele GTX660 au componente mult mai bune care le voi detalia mai jos). Modelul de bază are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care mie mi se pare mai mult decât corect.

Poze

În pozele de alături e prezentat modelul de bază, cel Ti având o bandă albastră. Se pot vedea foarte clar ventilatoarele, iar din imaginea a doua observăm care sunt porturile. Datorită acestor porturi se pot conecta toate tipurile de monitoare, iar dacă aveți unul cu VGA atunci va trebui să vă achiziționați un adaptor.

Placa
Placa
Porturile
Porturile

Specificaţii tehnice

MSI GTX 660 vine cu un procesor grafic (GPU) cu o frecvență ușor scăzută față de modelele GTX650 (MSI GTX 650 de exemplu). Memoria e de 2 GB, iar lățimea de bandă (bus-ul) a acesteia e de 192 biți. Despre memorie trebuie spus că are o frecvență superioară cu 1000 Mhz modelului GTX 650 având 6000 Mhz.
Datorită faptului că are doar cele mai noi porturi putem spune despre placă că e una profesională, iar posturile sunt HDMI, două DVI-uri și DisplayPort.
Gata cu detaliile tehnice! Să vedem de ce e capabilă această super placă video. Jocurile vor rula perfect la detalii ridicate și rezoluție Full HD, însă și PC-ul trebuie să fie unul cu componente echilibrate.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate-performanță e unul formidabil; ce e special e și faptul că are suport SLI 2-way/3-way; are două ventilatoare (dial fan), iar acest lucru înseamnă că răcirea e foarte eficientă; vine cu porturi digitale de ultimă generație; are suport pentru 3D – nVIDIA 3D Vision; vin cu Twin Frozr (3/4 în funcție de variantă) care ajută la o răcire mai eficientă.
Contra: nimic.

Concluzie

Dacă vrei o placă grafică de jocuri ori pentru CAD atunci cred că acest model ar fi foarte bun. Nu doar la perfomanță stă excelent, ci și pe partea de silențiozitate și răcire. Nu o să trebuiască să te stresezi referitor la răcire deoarece are două coolere și un design Twin Frozr care ajută la o risipire eficientă a căldurii.

Te-ar mai putea interesa