MSI nVidia GeForce GTX 560 TI

Placa video MSI nVidia GeForce GTX 560 TI Twin Frozr II e un model foarte reuşit deoarece raportul performanţă/preţ e foarte bun şi aici mă refer şi la diversitatea modelelor şi preţurilor. Mai precis, e  vorba de două modele GTX 560 şi două modele cu terminaţia TI (Titanium) care bineînţeles sunt mai performante. Le-am luat în considerare şi pe cele două deoarece pot fi considerate alternative mai ieftine la cele două TI-uri. Dar există alternative şi de la alţi producători cum ar fi Asus GTX 560 TI. Prețul bun Vezi prețul special de azi .

Veţi observa că există mici diferenţe de preţ între ele deoarece unele vin cu tehnologii mai avansate cum ar fi nVIDIA 3D Vision. Acest model a fost lansat pentru a concura cu modelul Radeon HD 6870 de la AMD şi vine cu un nou procesor grafic numit GF114 care are 384 Shadere, o interfaţă de 256 de biţi cu memorie GDDR5 şi o viteză minimă a nucleului de la 810 la 950 MHz (depinde pentru care optaţi). Cu toate aceste caracteristici, e o placă video interesantă la un buget ok şi cu aceasta puteţi face un PC undeva la 2.500-3.000 lei.

Poze

Cutia

Aşa arată sigilată

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații

Specificaţii tehnice

Scorurile primite în urma testelor realizate sunt cam aşa: 3DMark11 – 4.042 de puncte, 3DMark Vantage Perf – 18.723, Crysis 27 fps, Just Cause 2 40 fps, Metro 2033 16 fps şamd. Testele făcute au avut loc pe o configuraţie cu procesor Core i7, 6 giga de RAM etc. şi la o rezoluţie Full HD adică 1920 cu 1080 pixeli. Deci performanţele sale sunt puţin peste un HD 6870. Dacă ar fi să vă recomand un model, bineînţeles l-aş recomanda pe cel mai scump dintre cele 3D în special că suportă tehnologia 3D Vision dar şi altele.

Acesta necesită un slot PCI Express 2.0 x16 şi are suport pentru o rezoluţie maximă de 2560 cu 1600 pixeli, suport SLI şi RAMDAC de 400 MHz. Toate cele 4 modele vine cu memorii de 1 giga GDDR5, bus memorie 256 biţi şi frecvenţă de 4200 MHz. Pe partea de conectori are HDMI şi două ieşiri DVI. Deci puteţi folosi doar monitoare fără a avea opţiunea Dual Setting Monitor. Foloseşte o răcire activă cu ajutorul a două coolere.

Alte caracteristici ce nu le-am specificat ar fi: suport OpenGL 4.1, suport DirectX 11, suportBlu-ray şi HD DVD şi diverse tehnologii de la NVIDIA (PhysX, CUDA, 3D Vision, PureVideo HD).

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: performanţe decente pentru un astfel de preţ, răcire foarte bună (două coolere) şi e un model nou.

Minusuri: nu puteţi juca fluent prea multe jocuri în mod Full HD (în special cele noi).

Concluzie

Această placă video e recomandarea mea pentru cei care vor să-şi facă un sistem desktop PC pentru gaming într-un buget acceptabil.

Click aici pentru mai multe păreri
{ 0 comentarii … adaugă unul acum }
Adaugă un comentariu