MSI Modern 14 B11SB-285XRO, model ultraportabil cu i5-1135G7

Modelul MSI Modern 14 B11SB-285XRO e un laptop special ca aspect şi configuraţie. Se adresează celora care vor un laptop performant şi care să aibă o portabilitate foarte bună. Acest ultim lucru se datorează greutăţii reduse de 1,3kg.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe aceşti bani primim un aparat modern care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Din poza de alături puteţi vedea că aparatul e unul de culoare bej (producătorul menţionează beige mousse) cu touchpad mare şi fără taste numpad în partea dreaptă).

Păreri pro şi contra

MSI Modern 14 B11SB-285XRO are procesor i5-1135G7 cu patru nuclee care scoate 10118 puncte pe cpubenchmark, iar pentru a face faţă sarcinilor multimedia are şi placă video cu memorie dedicată, adică GeForce MX450 cu 2GB memorie video.
Ecranul e unul de 14 inci cu rezoluţie de 1920×1080 pixeli, panel IPS şi refresh de 60 Hz.
Memoria RAM a sistemului e de 8GB, maximul suportat fiind de 32GB. În opinia mea cantitatea instalată e una suficientă.
În privinţa stocării trebuie scris că acest laptop are un SSD de 512GB care e şi el suficient de încăpător.
La capitolul ergonomie are o greutate de 1,3kg, tastatură iluminată şi ecran clar. Un alt lucru care ajută foarte mult la ergonomie e şi acea balama care îi oferă o înclinaţie laptopului.

Nu este echipat cu unitate optică, dar în schimb are wireless ax, 2 USB, Thunderbolt, HDMI, card reader şi bluetooth.
Sistemul de operare poate fi instalat de pe un stick USB, iar recomandarea mea e Windows 10 Home.

Concluzia mea e că acest model e unul pentru cineva interesat de un laptop interesant ca aspect şi cu o productivitate bună. O să aveţi o productivitate mult superioară pe un astfel de laptop în comparaţie cu un telefon sau o tabletă.