MSI Katana GF66, laptop de jocuri cu Tiger Lake octa core

MSI Katana GF66 e un laptop de jocuri de la MSI și se adresează celora care vor o soluție construită în jurul unui procesor i7 și a unei plăcut RTX. Denumirea laptopului vine de la sabia de samurai numită katana și probabil că MSI vrea să ne transmită că e la fel de eficientă în jocuri precum sabia katana a unui samurai.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar alături se poate vedea modelul de 15 inci. Există și o alternativă de 17 inci numită GF76.

Avantaje și dezavantaje

Modelul GF66 de la MSI e unul pentru acele persoane care vor ceva accesibil ca preț, dar echipat cu multă tehnologie utilă. Spre exemplu, acest model are atuuri precum:

  • Procesorul e de generație nouă, fiind vorba despre i7 sau i5 în funcție de variantă.
  • Ecranul e de 15 inci cu 144Hz, panou IPS și rezoluție FHD. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafața ecranului acesta are finisaj anti-glare.
  • Memoria RAM a sistemului e de 16GB și ne putem da seama că extrem de bine la acest capitol. Și pe partea de stocare acest model stă destul de bine întrucât are 512GB stocare pe SSD tip M.2.
  • Placa video e RTX, dar în funcție de model avem 3050 Ti și 3070.
  • Conectivitatea aparatului e la superlativ deoarece e vorba despre HDMI, 4 porturi USB, LAN Gigabit, wireless ax și bluetooth.
  • Ergonomia e una la superlativ deoarece vine cu tastatură iluminată, ecran cu suprafață anti-glare și greutate redusă de 2,3 kg.

Există și unele aspecte negative precum că nu are sistem de operare preinstalat și că nu are cititor de amprente. Recomand să instalați Windows 10 Home de pe un stick USB.

Concluzia mea legată de acest model e că merită investiția dacă vreți ceva stabil pentru jocuri ori sarcini solicitante. MSI e un producător foarte cunoscut în domeniul laptopuri de jocuri și a componentelor PC de gaming.