MSI GT683DXR-617NL

Un laptop de gaming de 15 inci care-l recomand e acest laptop MSI GT683DXR-617NL deoarece vine cele mai bune componente hardware disponibile la ora actuală. Acestea ar fi procesorul Core i7-2670QM și placa video GTX 570M, doar că acel procesor s-ar putea să-l găsiți și pe alte laptopuri însă placa video, mai greu. Configurație sa permite să vă jucați jocuri la maxim chiar și la rezoluție Full HD. Dotările sunt destul de bune însă singurul minus care l-am găsit e hard disk-urile care sunt SATA II, dar de 7200 RPM. La astfel de laptopuri ar trebui SSH-uri în special dacă este unul de 15. Acest GT683DXR-617NL seamănă mult cu modelul mai vechi – GT683R-421NL, în special la design. Numai că acela e oarecum depășit, motiv pentru  vă recomand pe acesta. MSI GT683DXR are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Procesorul e unul Intel și anume modelul Core i7 2670QM care are o frecvență de 2.2 GHz și un cache de 6 MB. Acesta are o placă video Intel HD Graphics 3000 integrată care poate oferi performanțe decente în ceea ce privesc filmele dar și unele jocuri. Pentru gaming, recomand placa video dedicată NVIDIA GeForce GTX 570M care are o memorie video de 1.5 GB pe 192 de biți. Chiar dacă ecranul e doar de 15, acesta vine cu o rezoluție 1080p care e ideală pentru filme, proiectare și jocuri. Acel ecran e unul LCD LED cu protecție Glare, deci nu permite ca lumina să vă orbească.

Memoria RAM poate fi mărită până la 16 GB fără probleme deoarece mai are două sloturi libere, două fiind ocupate cu două plăcuțe de 4 GB fiecare. Vine cu două harduri fiecare e de 500 GB deci veți avea un spațiu de stocare total de 1 TB. Dotările acestui MSI GT683DXR-617NL sunt destul de multe: unitate DVD, difuzoare stereo cu subwoofer Dynaudio, cameră web de 2 MP, cititor de carduri, tehnologie audio THX TruStudio Pro, bluetooth, WLAN, eSATA, două porturi USB 2.0, două USBuri 3.0, LAN, VGA, ieșire audio, HDMI, microfon și acumulator de 9 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: mouse și geantă incluse, autonomie de circa 3 ore, cea mai bună placă video pentru jocuri, două harduri, toate porturile necesare, Windows 7 pe 64 de biți preinstalat, carcasă robustă, răcire eficientă și posibilitate de mărire a memoriei RAM.

Minusuri: hardurile nu sunt de tip SSH și cântărește 3.7 kilograme.

Concluzie

Acest MSI GT683DXR-617NL e un model foarte reușit atât la interior cât și la exterior după cum se vede și în clipul de jos:

Te-ar mai putea interesa