MSI GL75 9SE-089XRO, laptop modern cu RTX 2060

Modelul din imagine se numește MSI GL75 9SE-089XRO și e diferit față de alte modele din buget și aici sunt incluse chiar și cele de la alte branduri. Poate că nu aveți acea tastatură RGB, însă restul dotărilor sunt decente. Construcția sa e una diferită de cea a altor branduri, motiv pentru care porturile sunt mai apropiate de voi, poate că ați fi preferat să fie amplasate mai în spate. Hardware-ul e unul actualizat și veți găsi cel mai bun procesor de la Intel, alături de o placă video nouă.

Merită să alegeți un așa laptop dacă optați pentru jocuri cu Ray Tracing, deoarece aveți placa video din seria RTX. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un procesor cu 6 nuclee e obligatoriu pentru un laptop de gaming sau poate vreți să-l folosiți pentru aplicații profesionale. Placa video e pe plan secund și mă refer la cea dedicată care se activează automat când rulați conținut video ori un joc, pentru a se economisi baterie și pentru a obține performanțe maxime.

Un SSD influențează performanțele office și cel inclus e de tip PCIE, astfel că dacă se vrea extinderea spațiului, atunci trebuie să cumpărați unul SATA (clasic). Hard discurile sunt depășite de ceva timp și pentru o diferență de preț atât de mică, chiar nu merită să faceți compromisul.

Păreri pro și contra

Greutatea e una redusă pentru un model cu ecran de 17 inci și oricum nu ar fi deranjat că va fi folosit pe birou. Un mouse de gaming cu fir e necesar însă poate și alte periferice. Porturile sunt numeroase chiar dacă avem un laptop compact. Poate fi confundat la prima vedere cu un laptop de 15 inci, însă lucrurile se schimbă când îl deschideți. Portul video suplimentar (mini DisplayPort) are permite conectare unui monitor profesional sau de gaming cu imagine 4K.

MSI GL75 9SE-089XRO e un laptop mai deosebit și care necesită un mic upgrade pe viitor, iar 8GB RAM nu costă mult pentru ca să aveți 16GB. Poate că are difuzoare integrate, dar sunetul e satisfăcător pentru 6W.

Te-ar mai putea interesa