MSI GL73 8RC-254XRO, laptop negru de 17 inci

Laptopul MSI GL73 8RC-254XRO e ceva mai scump decât altele deoarece are o construcție mai mare, iar ecranul atinge 17.3 inci. Pentru unii utilizatori, un ecran de 15 inci nu e de ajuns pentru că anterior avut un PC. Laptopurile mai mari nu sunt atât de populare și nici nu prea sunt multe soluții oferite de branduri. Cel de jos e conceput pentru jocuri și se vede ușor după cum arată, pentru că are numeroase aerisiri și un design negru cu roșu (tastatura iluminată e pe aceeași culoare).

Din poza e jos se vede cum arată în realitate și intensitatea tastaturii iluminate poate fi reglată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noua generație Coffee Lake chiar aduce îmbunătățiri și merită să faceți o astfel de alegere, iar dacă aveți posibilitatea optați pentru i7. Procesorul nu poate afecta atât de mult prețul unui laptop, ci mai degrabă placa video dedicată, în special dacă e vorba de una ca GTX 1060.

În acest caz avem cea mai populară placă video pentru gameri – GTX 1050, care are specificații bune pentru a rula jocuri la detalii mici și rezoluție maximă. Nici nu aș recomanda să reduceți din rezoluția laptopului pentru că veți pierde detalii importante. Chiar dacă laptopuri de jocuri suportă cel mult 32GB, cred că vă puteți descurca și cu 16GB dacă vreți doar să jucați jocuri pe el.

Păreri pro și contra

Laptopul impresionează la toate capitolele care ne interesează: performanță, conectivitate, portabilitate, răcire și design. Când alegem un laptop pentru gaming, nu prea ne uităm cât cântărește sau cât e de subțire, pentru că ne dorim și temperaturi cât mai joase. Acesta are o ieșire video suplimentară pentru a putea lucra pe două ecrane, însă trebuie luate în calcul și niște upgrade-uri. Aici mă refer la un SSD de tip M.2 sau SATA și mai multă memorie RAM.

MSI GL73 8RC-254XRO are suport pentru două tipuri de medii de stocare, însă eu aș opta pentru M.2 deoarece are performanțe semnificativ mai mari (depinde și ce model alegeți). Astfel, laptopul va porni rapid și aplicațiile aproape instant.

Te-ar mai putea interesa