MSI GL63 8RC-648XRO, model de 15 inci cu i5-8300H Coffee Lake

Dacă ești interesat de un laptop care să facă față oricărei sarcini atunci modelul MSI GL63 8RC-648XRO ar fi recomandarea mea. E un laptop cu componente noi care oferă puterea de care aveți nevoie în sarcini solicitante. Nu doar componentele sunt unele ok, ci și portabilitatea deoarece are o greutate de 2,2kg.

Modelul acesta are un ecran de 15 inci, iar din această cauză totul se va vedea destul de clar. Nici nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Claritatea ecranului nu e dată doar de diagonala de 15 inci, ci și de panelul de calitate (în funcție de model există și posibilitatea de a avea timp de răspuns 3ms, refresh la 120Hz și panel IPS).


Păreri pro și contra

MSI GL63 8RC-648XRO e un laptop cu o tastatură specială de la SteelSeries, având iluminare roșie. E o tastatură modernă, ergonomică și foarte rezistentă.
Portabilitatea e dată de miniaturizarea componentelor, dar și de faptul că au renunțat la unitatea optică. În felul acesta avem parte de un laptop cu o greutate de circa 2,2 kilograme și o baterie care poate să țină și 3-4 ore… în funcție de ce faceți pe laptop.
Stă excelent la partea de porturi deoarece nu doar că are LAN Gigabit, dar are Mini DisplayPort, 4 porturi USB și altele.
Prezența procesorului i5 nu e un dezavantaj întrucât e vorba despre un procesor dintr-o generație nouă (seria a opta Coffee Lake).

Verdict

Dacă vă interesează un laptop pentru jocuri ori sarcini costisitoare atunci acest model ar fi recomandarea mea. Procesorul i5-8300H și placa video GTX 1050 4GB vor fi cele mai importante componente care vor face față oricărei situații.
Recomand ca instalarea sistemului de operare să se facă pe SSD, iar la instalare să nu ștergeți partiția cu drivere. Ca OS recomand Windows 10 pe 64 bit… cea mai nouă versiune disponibilă. Pentru ca sistemul să nu consume 2,2-2,6 GB memorie RAM în idle și să ajungeți la 1,2 GB ar fi bine să dezactivați aplicațiile Windows (dezactivați Background apps din Settings etc) și să nu instalați chiar toate prostiile de la MSI.

Te-ar mai putea interesa