MSI GL63 8RC-289XRO, laptop cu i5-8300H

Laptopul MSI GL63 8RC-289XRO pare a fi unul dintre cele mai ieftine modele de pe piață și care are componente decente. Procesorul e foarte importante indiferent ce veți face pe el și noul i5-8300H e un Coffee Lake interesant. Performanțele sale sunt puțin mai ridicate pentru că discutăm de o generație nouă dar nu e diferență foarte mare între două generații succesive. Cu alte cuvinte, nu va trebui să schimbați laptopul în fiecare an ci poate doar la câțiva ani.

Din poza de jos se vede că e o serie mai accesibilă deoarece tastatura e iluminată doar pe roșu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu sunt multe laptopuri cu acest procesor pentru a fost lansat recent și mai e și cel Core i7 pentru cei care vor mai mult. Din câte observ, ecranul Full HD devine unul standard însă caracteristicile speciale pot să difere puțin. Pentru un laptop de gaming, 16GB RAM ar fi indicat pentru ca jocurile și aplicații cer destul de multe resurse, de aceea mai e un slot liber pentru un upgrade viitor.

Placa video dedicată e la fel de importantă ca și procesorul, doar că poate influența destul de mult prețul (în special dacă discutăm de modele ca GTX 1060 sau GTX 1070). Acel hard oferă o capacitate generoasă de stocare pentru jocuri, muzică sau alte tipuri de fișiere, însă unele vin și cu SSD pentru a porni mai rapid orice aplicație.

Păreri pro și contra

Aveți destul de multe motive pentru a alege acest model: tastatură SteelSeries, numeroase fante pentru o mai bună circulație a aerului, greutate redusă – 2.2 kg, bluetooth 5.0 (distanță mai mare), ieșire mini DisplayPort, porturi USB 3.0, difuzoare de 5 ori mai mari și memorie RAM de 2400 MHz. Bineînțeles, mai sunt și motivele menționate anterior dar nu le voi mai repeta.

MSI GL63 8RC-289XRO excelează la multe capitole în acest buget doar că nu se adresează gamerilor pretențioși, deoarece nu vine echipat cu cea mai bună placă video de pe piață. Laptopurile au devenit o alternativă bună la un PC pentru că sunt compacte și componentele pentru PC-uri sunt destul de scumpe.

Lasă un comentariu