MSI GF63 Thin 11UD, laptop cu procesor Intel Tiger Lake 10 nm

Laptopul MSI GF63 Thin 11UD este prezent în imaginea de prezentare de mai jos și oferă câteva configurații apropiate. Veți vedea că sunt destul de multe asemănări între ele, însă procesorul este foarte important atunci când rulați jocuri recent lansate sau care au cerințe hardware mari. Diferența de preț poate fi chiar și de 500 lei între un Core i5 și un Core i7 din aceeași generație. Voi decideți dacă merită să optați pentru un hardware mai scump sau poate vă mulțumiți cu un Core i5.

Evident că din imagine nu reiese ce are la interior, însă pot spune că este conceput pentru taskuri mai dificile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurațiile laptopurilor sunt foarte importante în special când vorbim de soluții de gaming, că doar nu-l veți alege pentru designul său. Dacă ar fi să vă recomand un model, aș opta pentru cel cu Core i7 deoarece are 8 nuclee care vor fi de folos în anumite jocuri. Să nu neglijăm placa video a laptopului și nu mă refer la cea integrată, ci la cea dedicată RTX 3050 Ti. Aceasta oferă un scor de performanță destul de bun și e influențată și de restul componentelor. Evident că aveți nevoie de o memorie RAM de cel puțin 16GB, adică acei 8GB nu sunt de ajuns.

Ecranul laptopului are o dimensiuni normale chiar dacă laptopul este mult mai mic decât restul. Mă refer la diagonala sa de 15.6 inci, însă anumiți producători oferă și variante cu ecran de 16.1 inci (cum este Victus by HP 16-d0063nq), care cred că vor înlocui pe cele clasice. Conectivitatea este una destul de bună și vedem porturi numeroase, dar și diversificate. Autonomia este una mare când nu vă jucați jocuri și nu solicitați placa video dedicată cu conținut video.

Concluzie

Modelul MSI GF63 Thin 11UD este una dintre cele mai noi apariții ale acestui brand și este o soluție destul de portabilă în comparație cu concurența. Vorbim de o construcție redusă și de un sistem de răcire inferior seriilor mai mari, dar poate că nu vă jucați mult și nici jocurile care le încercați nu sunt prea solicitante.