MSI GF63 8RD, laptop de gaming cu placă video GTX 1050 Ti

Un laptop ca și MSI GF63 8RD e o soluție compactă pentru cei pasionați e jocuri și la prima vedere aveți impresia cu are un ecran mai mic deoarece nu are acea tastatură numerică, doar că e tot de 15.6 inci. Sunt disponibile două configurații interesante și diferența de preț e semnificativă, însă dacă vă doriți performanțe satisfăcătoare, atunci optați pentru cel cu Core i7 deoarece are multe nuclee. În rest nu sunt diferențe între cele două, dar eu aș opta pentru un SSD dacă vreți ca laptopul să se miște mai bine. Mă refer la cel de tip M.2 care pot fi de două feluri, însă eu recomand cele de tip NVMe pentru că specificațiile sunt semnificativ mai bune.

În general, laptopuri devin tot mai compacte dar nu cred că sunteți interesați de acest aspect, ci mai degrabă de performanțele lor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Sistemul audio e destul de calitativ doar că puterea e limitate de design, oricum nu veți găsi prea multe boxe de 4W pe laptopuri. La această serie, ecranul IPS are un refresh de 60 Hz și alte serii oferă un ecran cu refresh mult mai mare. Avem una dintre cele mia bune plăci grafice pentru gaming însă dacă vă interesează detaliile, atunci ar trebui să alegeți seria RTX.

Păreri pro și contra

Poate că nu e foarte solid precum serii mai scumpe, dar are o carcasă realizată din aluminiu, motiv pentru care are numai 1.86 kg. Bateria sa are o capacitate mare și e integrată pentru a ocupa cât mai puțin spațiu. E destul de greu de upgradat datorită capacului de pe spate, de aceea vă puteți gândi să luați exact modelul care vă convine și în care nu mai vreți să investiți. Are cele mai utile porturi și chiar nu sunt necesare altele și dacă vreți să faceți multitasking, portul HDMI permite conectarea unui monitor sau televizor.

MSI GF63 8RD are doar Free DOS pentru a fi mai accesibil și nu prea sunt laptopuri cu Windows 10 pentru că influențează prețul. Unii utilizatori preferă să-l instaleze ei sau poate au unul cu licență acasă.