MSI GF62 8RD, laptop cu placă video dedicată GTX 1050 Ti

Majoritatea laptopurilor de pe piață au placă video dedicată, însă MSI GF62 8RD are una ceva mai bună – GTX 1050 Ti. Bineînțeles, aceasta nu e cea mai grozavă dar e cea mai populară atunci când discutăm de laptopuri de gaming. Atunci când ne dorim performanțe bune în jocuri, nu ne uităm doar la palcă video, pentru că procesorul e cea mai importantă componente și e recomandat să fie cât mai performant. La Core i7 Coffee Lake am văzut performanțe impresionante pentru că e echipat cu 6 nuclee, în loc de 4 cum a fost pe generația precedentă.

Construcția acestui laptop diferă de acea a altor serii sau generații, iar mie îmi place foarte mult logo-ul cu dragon de pe capac. Sper ca pe viitor MSI să renunțe la propriul logo în favoarea celui roșu, cum a făcut Acer pe unele serii (Predator). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul din imagine are echipat un i5-8300H care e conceput pentru gaming și taskuri dificile, motiv pentru care lucrează la frecvențe mai ridicate. E foarte importantă și memoria, mai precis frecvența ei trebuie să fie cât mai mare – 2400 MHz, iar pentru că laptopul are un slot liber, v-aș recomanda să upgradați în viitor.

Chiar nu merită să luați un laptop fără SSD în 2018 pentru că hard discurile sunt cam lente, iar cele cu HDD+SSD chiar sunt interesante (SSD-ul e M.2).

Păreri pro și contra

Spre deosebire de majoritatea laptopurilor cu componente similare, la acesta veți avea un ecran mult superior – refresh de 120 Hz și timp de răspuns de 3 ms. În jocurile competitive și nu numai, imaginea va fi foarte clară și de aceea veți avea un avantaj superior. E și normal să se pună accent și pe ecran pentru că doar nu vei conecta un monitor la un laptop. Până la urmă nu suntem interesați de dimensiunea ecranul, ci mai degrabă de calitate.

MSI GF62 8RD face parte din generați nouă care are tehnologii mai bune sau caracteristici speciale mai bune decât cele de anul trecut (bluetooth 5.0, WiFi ac, USB tip C, mini DisplayPort, difuzoare puternice, Cooler Boost 4, taste RGB).

Te-ar mai putea interesa