MSI GE65 Raider 9SF-255XRO, laptop cu ecran de 240Hz

Laptopul MSI GE65 Raider 9SF-255XRO e unul cu un ecran de 15,6 inci şi o greutate redusă de 2,3kg care se adresează persoanelor interesate de ceva pentru sarcini solicitante (gaming, editări video, CAD etc).

Procesorul care echipează laptopul e unul six core model i7-9750H. Acesta scoate 13559 puncte la benchmark şi îl face echivalentul unui i7 desktop.
Nici placa video nu e una slabă deoarece este o RTX 2070 cu 8GB memorie video.

Păreri pro şi contra

Laptopul MSI GE65 Raider 9SF-255XRO e unul cu componente noi printre care se numără procesorul i7-9750H cu şase nuclee şi placa video cu capabilităţi Ray Tracing.
Răcirea e una performantă deoarece se realizează cu două ventilatoare.
Memoria RAM e una de 16 giga, dar se pot pune până la 64… în funcţe de ce faceţi pe el. Pentru CAD s-ar putea să fie nevoie între 32 şi 54 giga.
Stocarea se realizează pe un SSD de 512 pe interfaţă M.2.
E destul bine dotat pe partea de conectică având wireless ax (wi-fi 6), bluetooth, card reader, 4 porturi USB, LAN Gigabit şi Mini Display Port. Unele laptopuri moderne nu mai au port LAN şi e bine că acesta are deoarece în felul acesta o să avem viteze maxime de descărcare de pe net.
La capitolul ergonomie are tastatură iluminată, iluminarea fiind RGB per tastă.
Ecranul e unul de 15,6 ici cu rezoluţie FHD şi panel IPS. Ceva deosebit e rata de refresh de 240 Hz.
Din nefericire nu vine cu sistem de operare, iar recomandarea mea ar fi Windows 10 care boate fi instalat de pe un stick bootabil.

MSI e cunoscut ca fiind axat pe laptopuri de gaming, iar alegând ceva de la ei faceţi o alegere bună. Componentele sunt unele noi cu performanţe bune, iar consumul de curent e pe cât se poate e mic… pentru un laptop de gaming.
De adăugat ar fi că laptopul vine cu ramă subţire a ecranului, iar din această cauză laptopul are dimensiunile unui laptop de 14 inci.

Te-ar mai putea interesa