MSI Ati Radeon R6850

Placa video MSI Ati Radeon R6850 OC e o placă video din seria 6000 cu chipset AMD/ATI şi care cred că poate ajuta să rulaţi o mulţime de jocuri la detalii maxime. Aceasta e dotată cu HDMI 1.4a, DisplayPort 1.2, două DVIuri, câteva tehnologii de la MSI (Afterburner) şi AMD (Eyefinity, HD3D, Advanced Parallel Processing şi PowerPlay). În pachetul plăcii veţi observa că există cablu de alimentare cu 6 pini, cablu Crossfire Bridge şi adaptor DVI->VGA. Având în vedere că e un model High-End cu specificaţii tehnice foarte bune dacă e să le raportăm la preţ, performanţele vor fi pe măsura aşteptărilor (memorie GDDR5 cu BUS 256 biţi). Dacă doriţi o placă video mai scumpă deci şi mai performantă din aceeaşi serie, Radeon HD 6850 de la Sapphire ar fi modelul pe care-l căutaţi. Însă dacă nu doriţi să depăşiţi un anumit buget, acest model numit Radeon R6850 are un preț bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Cutia
Așa arată

Specificații tehnice

Pentru a o instala această placă, placa de bază trebuie să vină cu un slot PCI Express (recomandabil 2.0 x16, despre care pot spune toate plăcile de bază mai noi o au). Procesorul cu chipset AMD are o frecvenţă de 820 MHz şi o tehnologie de fabricaţie 40 nm. Memorie e de 1 GB de tip GDDR5 la 256 de biţi şi la o frecvenţă foarte mare – 4400 MHz. Vine şi cu suport DirectX 11 şi OpenGL 4.0. Răcire e destul de eficientă şi se face cu ajutorul unui cooler. Cu ajutorul tehnologiei Eyefinity şi a ieşirilor multiple puteţi conecta trei monitoare :).

Rezultatele Benchmark la rezoluţie Full HD, în Call Of Duty Modern Warfare 2 a scos între 87-110 fps, Dirt 2 57-62 fps şi Crysis 27-30 fps. AM observat că are are un consum bun pentru un astfel de model, consumul în load e de 300 W iar în idle e de 144 W. Iar temperaturile sunt foarte scăzute – 50 de grade în load şi 44 în idle. Dacă sunteţi interesaţi şi de nivelul produs în jocuri, trebuie să ştiţi că e de 60 dB iar în mod idle e de numai 40 dB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: se menţine rece chiar şi când e suprasolicitată, raport performanţă/preţ foarte bun chiar peste aşteptări, silenţioasă şi vine cu toate dotările necesare (porturi şi tehnologii).

Minusuri: performanţele puteau fi mai mari.

Concluzie

Această placă video Ati Radeon R6850 de la MSI e recomandarea mea în acest buget dar dacă vreţi mai mult atunci optaţi pentru o placă HD 6850. Jos am pus un clip cu o mică prezentare a acestei plăci ca să vă faceţi o idee despre ea:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „MSI Ati Radeon R6850”

  1. O mica corectare la articol as dori sa fac. Placa video se poate instala pe orice slot PCI Express , indiferent daca este 2.0 sau 1.0 x 16x. Poate aparea o limitare a latimii de banda, dar nu cred ca ar fii vizibila , poate doar in benchmark-uri. Eu o am pe o placa de baza Gigabyte P35-DS3P si functioneaza excelent la detalii maxime in Battlefield 3, Skyrim etc.

Comentariile sunt închise.