MSI ATI Radeon R6770

Placa video MSI ATI Radeon R6770 (cunoscută și sub numele de HD 6770) e o altă placă din seria Radeon 6000 și e destul de asemănătoare cu Sapphire HD 6770. Însă modelul de Sapphire e mai bun datorită diversității de tehnologii AMD și a unor caracterisitici tehnice mai bune (frecvență procesor, frecvență memorie, DisplayPort etc, deci costă și ceva mai mult). După cum bine știți NVIDIA dar și AMD/ATI folosesc numere pentru a scoate în evidență performanțele plăcii față de alte modele din aceeași serie. Deci performanțele ei sunt ceva mai mari decât la modelul Sapphire HD 5670. Ambele se adresează gamerilor ca nu doresc să cheltuie mai mult de 400 lei pentru o placă video. Dacă vă gândiți să o achiziționați, trebui să știți că aveți nevoie de un monitor sau televizor nou care să aibe cel puțin o intrare DVI deoarece placa video nu are ieșire VGA. Spun asta și pentru că placa video MSI are suport Blu-Ray foarte bun. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Performanțele sunt bune dar nu sunt prea grozave (în jocuri scoate cu vreo 3-4 fps mai mari decât 5770). Cea mai bună rezoluție pentru a juca fluent (20-25 fps) jocuri precum Crysis și Battleforge e una de 1280 cu 800 pixeli (dacă doriți una Full HD, trebuie să coborâți câteva detalii). Dar jocuri mai noi precum Battlefield 3, trebuie să setați rezoluția la 1280 cu 720 pixeli sau la una similară pentru a-l putea juca la detalii maxime (depinde și de procesor și memorie RAM). Radeon R6770 suportă o rezoluție maximă de 2560 cu 1600 pixeli și are slot PCI Express 2.1 x16. Procesorul are o frecvență de 800 MHz iar memoria RAM are una de 4.4 GHz fiind una de 1 GB GDDR5 cu BUS de 128 de biți.

Alte caracteristici ale acestui model sunt următoarele: DirectX versiunea 11, OpenGL versiunea 4.1, tehnologie AMD Eyefinity și suport Blu-Ray and HD DVD. Placa video MSI R6770 are două ieșiri: HDMI și DVI. Jos puteți vedea performanțele sale într-un joc:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are răcire activă bună (cooler), poate fi instalată cu ușurință în orice carcasă datorită dimensiunilor reduse, nu are nevoie de conectori speciali de alimentare (slotul PCI Express fiind suficient)

Minusuri: nu are tehnologie CrossfireX (în caz că doriți să mai luați încă o placă video similară).

Concluzie

Acest model Radeon R6770 e un model accesibil dar nu chiar nou și care face față noilor jocuri chiar dacă nu le puteți juca la rezoluție 1080p.

Te-ar mai putea interesa