MSI Ati Radeon R6670

Placa video MSI Ati Radeon R6670 Dual Fan e recomandarea mea pentru gamerii care vor să-și construiască un desktop PC ieftin sau care au un buget limitat pentru a-și upgrada vechiul PC. Chiar dacă e un model nou acesta vine în ajutorul celor care nu doresc o construcție Crossfire (care ar fi presupus o placă de bază nouă dar și un procesor nou). Deci R6670 presupune un upgrade decent pentru acei bani datorită specificațiilor tehnice deosebite cum ar fi memorie video GDDR5 și frecvența procesorului de 800 MHz. La prima vedere puteți observa că e vorba de o placă video cu răcire activă foarte bună (două coolere). Chiar dacă nu vine cu Crossfire sau alimentare suplimentară (cu 6 pini sau 8 pini), trebuie să apreciem că vine cu toate ieșirile necesare pentru a conecta diverse monitoare sau televizoare. În pachetul ei veți găsi doar manualul de instrucțiuni, un CD și un mic ghid de instalare. Dacă doriți obligatoriu o placă din seria 6670, și nu aveți chiar un buget prea bun, Sapphire vă poate ajuta cu modelul Radeon HD 6670. Însă pentru performanțe ceva mai mari, dar nu cu mult, vă recomand modelul de la MSI care are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Placa

Specificații tehnice

Caracteristicile tehnice sunt foarte bune dacă e să le raportăm la preț. Are interfață nouă PCI Express 2.1 x16, iar procesorul grafi are o frecvență destul de bună – 800 MHz. Memorie ei e de 1 GB GDDR5 la 4000 MHz cu BUS 128 de biți. La capitolul conectivitate are D-Sub (VGA), DVI și HDMI. Alte caracteristici care nu le-am specificat ar fi: DirectX 11, OpelGL 4.1, Afterburner, Live Update 5, AMD HD3D și Stream.

În jocuri precum Mafia II, Far Cry 2, Batman Arkham Asylum cu Radeon R6670 veți obține peste 35 fps la rezoluție Full HD (aceste performanțe pot fi diferi de la o configurație la alta). În load temperatura ajunge în jurul valorii de 54 de grade, iar nivelul de zgomot se menține la 60 dB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: nu necesită o alimentare suplimentară, memorie GDDR5 (se subînțelege că e vorba de un model nou), răcire bună, preț mic, ușor de montat, puteți juca fluent cam toate jocurile apărute la rezoluții HD+. Însă dacă aveți un monitor Full HD, vă recomand o placă video pe 256 de biți.

Minusuri: lipsa suportului Crossfire se vede și în prețul său și deci nu poate fi considerat un plus însă e o placă de 4 stele din 5 dacă luăm în considerare raportul performanță/preț.

Concluzie

Acest model Ati Radeon R6670 e ideal dacă vă gândiți la un upgrade pentru actualul PC și spun asta deoarece are un consum destul de mic de energie și deci nu necesită o sursă mai mare (una de 400-450 W fiind suficientă). Mai multe imagini cu placa și conținutul pachetului puteți viziona în clipul de mai jos:

Te-ar mai putea interesa