MSI AMD Radeon R7870

Placa video MSI AMD Radeon R7870 2GB e un model Twin Frozr OC Edition adică e unul gata overclockat și vine cu sistem de răcire avansat. Mai precis, acest design împreună cu tehnologia de fabricație 28 nm permit o aerisire cu 20% mai eficientă, cooler cu răcire 15 grade Celsius și e cu 9 dB mai silențioasă. Deci dacă nu vreți să vă stresați cu overclocking-ul unui model clasic HD 7870, optați pentru acesta și nu veți regreta alegerea făcută. Prezintă un procesor de 1050 MHz, o memorie GDDR5 de 4800 MHz și 4 ieșiri video (DVI, HDMI și două mini DisplayPort-uri). Faptul că face parte din seria 7000, e evident faptul că e nouă și deci își merită banii. Radeon R7870 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Restul conținutului
Placa

Specificații tehnice

Are noul slot PCI Express 3.0 care nu necesită obligatoriu o placă de bază nouă dar pentru a beneficia de performanțele sale maxime, e bine să fiți la zi cu noile tehnologii/componente. Frecvența procesorului e de 1050 MHz și care oglindește adevăratele sale performanțe. Capacitatea memoriei sale e de 2GB GDDR5 și are o frecvență de 4800 MHz cu BUS 256 biți. Alte caracteristici care v-ar interesa sunt: suportul OpenGL 4.2, DirectX11, Afterburner, suportul Blu-Ray/HD DVD, HD3D și Stream de la AMD. La capitolul conectivitate vine cu: un DVI, un HDMI și două mini DP-uri. Puteți avea chiar și VGA cu ajutorul acelui adaptor inclus.

În urma testelor făcute, a obținut 7108 puncte în 3DMark11, 2151 puncte/85 fps în Unigine Heaven 3.0 ș.a.m.d. Deci rezultate sunt destul de bune pentru un astfel de model și e ideal pentru gaming Full HD. Bineînțeles se mai pot face mici ajustări la overclocking (până la 1450 MHz). În jocurile actuale nu veți avea probleme, însă jocurile ce urmează să apară s-ar putea să necesite ceva mai mult și bineînțeles are mare importantă și restul configurației dumneavoastră (procesor, RAMi, HDD etc.)

Pachetul său conține: adaptorul DVI – VGA, cablu adaptor mini DP – DP, cablu Crossfire Bridge, CD-ul și cabluri de alimentare 6 pini cu 4 pini molex.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: sisteme eficiente de aerisire/răcire adică e vorba de un ediția Twin Frozr OC, performanțe corespunzătoare pentru cât costă și nu veți avea probleme cu temperaturile în load.

Minusuri: nu e accesibilă pentru oricine.

Concluzie

AMD Radeon R7870 de la MSI e cea mai bună placă video din seria 7870 deoarece e un model OC și eficiența ei la capitolul răcire e decentă. Jos am pus un clip cu despachetarea și prezentarea ei:

Te-ar mai putea interesa