MSI AMD Radeon R6950

Probabil vrei să-ți faci un calculator de jocuri, iar placa video MSI AMD Radeon R6950 TWIN FROZR III PE/OC e unul dintre cele mai bune modele de la AMD/ATI datorită faptului c e pe 256 biți și că are o memorie de 2 giga. Deci e superioară modelului Radeon R6790 OC. Pe partea de conectivitate stă excelent deoarece are DVI, HDMI și VGA. HDMI și DVI (două la număr) sunt porturi digitale care pot transmite și sunet la monitor/televizor. Dacă tot spun câte ceva despre porturi cred că ar trebui să spun că poate fi montată doar pe PCI-E (PCI Express 2.1 x16), iar dacă aveți un calculator vechi cu anticul AGP atunci nu o puteți instala.

Prețul nu mi se pare unul deloc exagerat atâta timp cât e unul dintre cele mai noi modele care au 256 biți și memorie GDDR5. La acest preț nu dați bani doar pe o componentă, ci pe o placă grafică de firmă care se va dovedi foarte fiabilă în timp și pentur a demonstra acest lucru cei de la MSI vă oferă o garanție de 2 ani. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

De sus
Porturi multe

Specificaţii tehnice

MSI AMD Radeon R6950 sau Radeon 6950 vine într-o mulțime de configurații, dar cea populară e cea care o recomand eu. În general RAMDAC-ul e de 400 megaherți, iar procesorul are o frecvență de 850.

Evident că are suport pentru DirectX 11 și pentru OpenGL 4, iar suportul DX 11 vă garantează că aveți suport hardware pentru cele mai noi jocuri existente pe piață. Evident că atunci când va apărea DX 12 sau 13 va exista suport software pentru jocuri, dar asta o să fie peste câțiva ani.
Așa merge Crysis Warhead pe MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC.

Păreri pro şi contra

Pro: AMD R6950 este un model nou din seria 6000 a celor de la AMD cu care o să puteți juca jocuri la calitate Full HD fără nicio problemă. Suportul pentru DX11 vă asigură că beneficiați de tehnologia actuală pe care jocurile noi se bazează, dar cel mai important lucru la placă e lărgimea bus-ului de 256 biți. E foarte util că e are multe porturi, de la DVI, HDMI până la Display port (despre care se spune că va înlocui DVI în viitor).
Contra: era interesant dacă răcirea era pasivă cu un radiator sau sistem de răcire lichid pentru ca să nu se producă zgomot, dar e bine și așa.

Concluzie

Radeon 6950 este o placă grafică cu care vei pute juca orice joc al momentului la detalii maxime și fără sacadări, dar pentru asta e nevoie ca și restul componentelor PC-ului să fie echilibrate (procesor quad core, 4-6 giga RAM, SSD etc). Alături e un preview pentru a vedea cum arată componenta.

Te-ar mai putea interesa