MSI AMD Radeon R6790 OC

Placa video MSI AMD Radeon R6790 OC v-o recomand în cazul în care sunteți un împătimit al jocurilor deoarece memoria de 1024MB și tip GDDR5 vă vor ajuta să jucați jocurile la maxim. Această placă are memory bus de 256bit, iar ca porturi e dotată cu HDMI, DVI și PCI-E. Puteți vedea că e o placă de ultimă generație deoarece are GDDR5 (există și cu GDDR6 dar e mult mai scumpă) și bus de memorie de 256 biți (cele mai tari au de 512 biți). În cazul în care nu aveți port HDMI, această componentă va adăuga această faciliate PC-ului dumneavoastră. Portul HDMI e facil vizionării filmărilor HD sau Full HD de pe o cameră care are acest port pe ecranul desktopului.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Nu e mare având în vedere că este o placă grafică de anul acesta care are dotări de ultimă generație cum ar fi memoria grafică DDR 5 și cei 256 bit.

Poze

Pachetul

Specificaţii tehnice

Radeon R6790 OC este un model destul de nou și asta se poate vedea din nume – AMD Radeon. (Modelele vechi erau ATI Radeon.) Vine din seria 6000 a celor de la AMD și e realizată pe 40 nanometri.

Ce e foarte important de știut e că placa se montează pe un slot PCI Express 2.1×16. Acest slot îi asigură performanța de care are nevoie, dacă pot spune așa.

Procesorul are puțin sun 1 giga și frecvența memoriei e de 400 megaherți. Despre memorie trebuie să știți că e de 1GB (știu că mă repet).

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu e mare, e realizat de o firmă cunoscută, garanția este de 3 ani, suportă Open GL 4.1 și Direct X 11 și poate reda perfect filmele 1080p datorită suportului Blu ray. Nu trebuie neglijat nici faptul că are multă memorie video.
Contra: sistemul de răcire e cu ventilator ceea ce înseamnă că placa va produce zgomot. Oricât mi-ar plăcea modelul de față era interesant dacă avea un sistem de răcire pasiv și nu activ.

Concluzie

Modelul AMD Radeon 6790 e unul de excepție dar era bine dacă avea răcire pasivă care să nu facă zgomot, dar ar fi pierdut avantajul eficienței răcirii active prin ventilator care o are în momentul de față. ALături vă invit să urmăriți câteva cuvinte într-un video review despre modelul de 2giga.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „MSI AMD Radeon R6790 OC”

  1. Daca vreau sa cumpar R6790 OC cat o sa ma tina?…Atata timp cat e pe overclock imi e putin frica sa nu se arda..chiar daca are racire activa eu nu mai am alte coolere prin pc si cred ca se va incalzi putin…

  2. Overclock-ul e din fabrică și unul mic de câteva procente, deci e unul stabil. Majoritatea procesoarelor și plăcilor video sunt cu overclocking fără ca utilizatorul final să știe și singurul lucru care ar trebui să te preocupe ar fi faptul că e mai bună decât alte modele. 😉

  3. Cred ca si-a luat ceva pana acum, dar poate ajuta pe altii comentariul meu.
    @Alin, daca ai o carcasa ceva mai noua si cu macar un cooler in spate, nu vor fi probleme. Placa asta sta in 70 grade in full load (coolerul e putin ca zgomotos atunci, dar merge doar cateva secunde pana se raceste) si in ati overdrive overclockul poate fi spectaculos. Ca idee (bineinteles ca asta e in functie de sistem) placa obinte 7.6-7.8 in windows experience index. E foarte foarte buna!

Comentariile sunt închise.