MSI AMD Radeon R6570

Placa video MSI AMD Radeon R6570 e o recomandare în acest buget deoarece e un model din seria 6000 şi deci e capabilă de Dual Graphics dar nu şi de CrossFire. Nici nu putem avea atâtea pretenţii având în vedere că foarte ieftină şi vine cu toate ieşirile utile. Se adresează celor pasionaţi de jocuri care nu doresc să joace la detalii maxime un anumit joc ci sunt mulţumiţi să-l joace chiar şi la detalii medii şi la o rezoluţie cel mult Full HD. Spun asta deoarece placa  suportă o rezoluţie maximă 1920 cu 1080 pixeli, pe când majoritatea plăcilor video peste 350 lei suportă rezoluţii de 2500 cu 1600 pixeli. Ideea că ele suportă dar dacă jocurile au multe cerinţe hardware tot nu vei putea un anumit joc la acea rezoluţie. O alternativă cu suport Crossfire vine de la Sapphire şi e modelul Radeon HD 6570. Însă, dacă nu căutaţi o alternativă la acesta şi o doriţi exact pe acesta, atunci trebuie să ştiţi că are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Aşa arată

Specificații tehnice

După cum vedeţi e o placă de dimensiuni mici, motiv pentru care nu necesită o sursă suplimentară de alimentare iar coolerul e unul destul de mic. Deci va fi uşor de instalat în orice sistem desktop cu slot PCI Express x16. O recomand pentru cei care vor să-şi upgradeze vechiul PC (indiferent de procesor) sau actualul dar să vină cu procesor AMD APU. Procesorul grafic are tehnologie de fabricaţie 40 nm şi o frecvenţă de 650 MHz. Vine cu o memorie video de 2 GB de tipul GDDR3 cu BUS memorie de 128 de biţi şi o frecvenţă de 1334 MHz.

Alte caracteristici care nu le-am specificat anterior ar fi OpenGL 4.1, DirectX 11, Blu-ray/HD DVD, AMD  HD3D şi Stream. La capitolul conectori stă foarte bine cu un port HDMI, un DVI şi un VGA (D-Sub). Analizând specificaţiile tehnice, veţi juca fluent cam toate jocurile de pe piaţă la detalii medii şi la o rezoluţie inferioară celei Full HD. Numărul de fps-uri obţinute de ea depind şi de restul configuraţiei:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: răcire bună, nu necesită alimentară suplimentară, e ieftină, are toate ieşirile necesare, suport Blu-ray şi are HDMI.

Minusuri: cred că ar memorie GDDR3.

Concluzie

Acest model AMD Radeon R6570 e un model reuşit dar nu e unul chiar reuşit deoarece specificaţiile tehnice nu sunt chiar peste aşteptări dar la un aşa preţ nu poţi să ai cine ştie ce pretenţii.

Te-ar mai putea interesa