MSI AMD Radeon HD 7970

Placa video MSI AMD Radeon HD 7970 e una dintre cele mai bune modele de pe piață cu un singur procesor grafic. Motiv pentru care nu are un consum excesiv de energie iar performanțele ei sunt decente însă nu depășesc cele ale modelului HD 6990. Pot spune că e realizată mult mai bine (tehnologie 28 nm) și sunt curios când vom vedea modelele cu două coolere. O alternativă poate să fie HD 7970 de la Sapphire însă e destul de scumpă. Deci eu vă recomand acest model deoarece prezintă cam aceleași specificațiii tehnice, tot cam așa arată iar în jocuri nu veți observa diferențe. Cu aceasta veți juca toate jocurile actuale la rezoluție Full HD cu peste 30-50 fps. Pentru a funcționa, trebuie conectată la sursă cu cele două adaptoare incluse în pachet (6 pini și 8 pini). Având î vedere că are doar câteva ieșiri, vine cu adaptoare corespunzătoare iar unul care vă poate fi de folos e adaptorul DVI-VGA. Radeon HD7970 de la MSI are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Alimentarea suplimentară

Specificații tehnice

Face parte din seria 7000 iar frecvență procesorului e de 925 MHz. Acesta e realizat la tehnologie 28 nm și e cel mai bun de la ora actuală. Vine cu noul slot PCI Express 3.0 dar poate fi montată chiar și pe vechile plăci de bază, însă nu veți beneficia de performanțe corespunzătoare. Capacitatea memoriei video e de 3GB la o frecvență de 5500 MHz cu BUS de 384 de biți. Tehnologiile prezente pe acesta nu sunt la fel de multe ca la modelul de la Sapphire, dar sunt suficiente: HD3D, Stream, suport Blu-ray și HD DVD, Eyefinity, Afterburner, Blu-ray 3D Stereo, OpenGL 4.2 și DirectX 11. La capitolul conectivitate are două DisplayPort-uri, un HDMI şi un DVI.

La rezoluţie Full HD, puteţi juca jocuri precum: Metro 2033 la 80 fps, Mafia II la 115 fps şi Dirt 3 la 85 fps. Chiar dacă are un singur cooler, în load s-a menţinut la 66 de grade iar în idle la 33 grade. Consumul în load ajunge la maxim 389 W iar în idle la 127 W.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performantă, preț acceptabil (spre deosebire de concurență), răcire eficientă, consum mic în load și poate contitui un upgrade bun pentru actualul vostru PC (aveți nevoie de cel puțin o sursă de 550W).

Minusuri: nu e mai performantă decât 6990 (care are două procesoare) și se pare că nu are suport Crossfire (dar și așa cine și-ar permite două astfel de modele).

Concluzie

Acest 7970 dela MSI e recomandarea mea pentru cei care vor acest model la un preţ foarte bun şi nu au pretenţii prea mari (adică un GTX 580 sau un 6990). Jos puteţi vea o mică prezentare a acestei plăci la evenimentul CES:

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „MSI AMD Radeon HD 7970”

  1. În curând o să apară modele din seria 7000 mai ieftine, despre care să sperăm că se vor ridica la așteptările gamerilor.

  2. am gasit pa net da imi da eroare zica ca are mai mult de 88 de caractere si cica trebui mai putine cum sa fac sa aiba mai putine ms

Comentariile sunt închise.