MSI AMD Radeon HD 7750

Placa video MSI AMD Radeon HD 7750 e una foarte ieftină și face parte din seria 7000 care e cea mai nouă. E acea alternativă care o căutați la modelul GT 630 de la NVIDIA deoarece e mai bună în jocuri în special datorită caracteristicilor sale tehnice. Pot spune că e genul de placă video care se descurcă eficient în orice joc în special dacă vreți să-l jucați la rezoluție HD. Dar pentru că are 2GB de memorie și interfață 128 biți, puteți seta mai multe detalii. Trebuie să știți că existe multe variante pe piață, deci fiecare va avea un preț diferit (diferențele să observă la frecvența procesorului). Radeon HD7750 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Răcire activă
Răcire activă
Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Bineînțeles, pentru a oferi performanțe maxime, aveți nevoie de o placă de bază nouă cu slot PCI Express 3.0, însă dacă nu aveți un buget generos, e bună și actuala placă de bază. Deci poate fi un mic upgrade sau chiar unul pe măsură, pentru actualul PC deoarece nu costă mult și veți putea rula orice joc. E evident că face parte din seria HD 7000 care aduce tehnologie mai eficientă – 28 nm.

Frecvența procesorului e una de 800 MHz care oglindește performanțele sale. În rest, vine cu 2 GB GDDR3 dar cele cu GDDR5 sunt mai bune (costă cu vreo 40 de lei mai mult). Frecvența memoriei e de 1600 MHz iar BUSul e de 128 de biți. Nu cred că ar avea rost să vă ofer câteva rezultate din jocuri deoarece restul configurației joacă un rol destul de important.

Alte caracteristici ale sale ar fi: suportul OpelGL 4.2, DirectX 11, Afterburner etc. Având în vedere că are cooler, răcirea e una activă și mai eficientă decât cea pasivă (doar cu radiator). La capitolul conectori are DVI, HDMI și DisplayPort. Nu știu cât de util va fi DisplayPort-ul deoarece sunt puține monitoare cu această intrare. Jos puteți viziona o mică demonstrație oferită de această placă și rezultatele depind și de procesor.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un consum redus, instalarea ei e simplă datorită dimensiunilor reduse (însă ocupă sloturi ale carcasei, datorită sistemului de răcire), HDMI, DVI și se descurcă decent în jocuri.

Minusuri: fără suport Crossfire

Concluzie

Acest model fie că e un R7750, e o alegere bună pentru cei care nu-și permit ceva mai scump sau vor pur și simplu o placă video cu consum redus.

Te-ar mai putea interesa