MSI Alpha 15 A3DDK, laptop cu Ryzen 7 3750H şi ecran de 144 Hz

MSI Alpha 15 A3DDK e un laptop de generaţie nouă pentru gaming şi pentru sarcini solicitante. Vine cu procesor AMD Ryzen 7 quad core şi cip grafic RX 5500M aşa încât să poată rula orice joc nou. Pentru un laptop de jocuri de generaţie nouă o greutate de 2,3 kg e una foarte bună şi faptul că procesorul e pe 7nm ne ajută la o autonomie mai bună a bateriei (e una cu 6 celule care poate să ţină şi mai mult de 4 ore în funcţie de ce faceţi pe laptop).

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceştia primim un aparat de generaţie nouă cu ecran de 144 Hz (modelul cu cod A3DDK-204XRO) şi panel calitativ (producătorul menţinează IPS Level).


Păreri pro şi contra

Laptopul MSI Alpha 15 model A3DDK vine cu multiple tehnologii care fac să avem o portabilitate bună. Printre acestea se numără procesorul pe 7 nm, cipul grafic integrat în acesta (RX Vega 10) şi altele.
Memoria RAM e de 16GB, dar se pot pune până la 64 (trebuie ştiut că ambele sloturi sunt ocupate). Trebuie menţionat că pentru stocare are un SSD M.2 de 512GB.
Vine şi cu placă video dedicată de la AMD, adică cu Radeon RX 5500M care are 4GB memorie video dedicată tip GDDR6.
Din păcate nu are unitate optică, dar în schimp stă foarte bine pe partea de conectică şi porturi. Astfel are 4 porturi USB, LAN Gigabit, HDMI (4K la 60Hz) şi Display Port Mini. Wireless-ul e de tip ac, iar bluetooth e prezent.
Nu are nici sistem de operare, iar din această cauză recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick bootabil. Drivere le găsiţi pe o partiţie a laptopului, pe site-ul producătorului ori sunt instalate automat de Windows când se conectează la Internet (aceasta din urmă fiind cea mai bună şi rapidă variantă).
Faţă de modelul A3DD acesta are tastatură iluminată RGB per key.

În opinia mea acest laptop e unul performant pentru persoane interesate de ceva aspectiv, funcţional şi ergonomic. Trebuie precizat şi faptul că are răcire foarte bună cu două ventilatoare.

Te-ar mai putea interesa